Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

všd

19. 12. 2009 0:22
Filip Sklenář je typický hate-gay

Nenávist z něj přímo vyzařuje. To, co dělal a snad ještě dělá katolickému publicistovi Ignáci Pospíšilovi, to svědčilo o ohromné vyspělosti a toleranci, jen co je pravda.

0 0
možnosti

všd

19. 12. 2009 0:25
Re: Filip Sklenář je typický hate-gay

Jinak co se týče mormonů, chodil jsem s dívkou, jejíž matka a babička byly mormonky, ale otec ne a byl proti tomu, aby ji k mormonství vedly. Měla díky tomu tomu v hlavně vše (mormonství, katolicismus, ateismus) pěkně pomotané. Ale byla moc hezká a zpočátku i hodná, potom to nějak vyšlo doztracena ...

0 0
možnosti

Forrrest

6. 11. 2009 3:48
Re: Pravda je tady... :)

Pěkné uvedení na pravou míru:) Až na to, že termíny "nebezpečnost" a "sekta" mají více významů, přičemž ten první lze navíc chápat dost subjektivně i v rámci každého z nich. Takže naše povedená inkvizitorka se tvému "nikdo nemá právo..." může akorát tak zasmát;-)

Mimochodem, mormonská představa o pekle je mnohem morálnější než křesťanská - což sice nebylo vůbec těžké vymyslet;-D, ale stejně to potěšíV

Mimochodem2, nemají mormoni podobně negativní vztah ke gayům jako křesťané? Proto mi připadá trochu podivné, že se jich zastáváš...8-o

0 0
možnosti

Forrrest

6. 11. 2009 2:24
Milá malá naivní holčičko

Možná je na čase, aby sis konečně uvědomila, že mezi sektou a církví v podstatě není rozdíl. Církev je křesťanská sekta, kterou za církev (z právního hlediska) označí stát. Ale těžko to zkousnout pro někoho, kdo byl indoktrinován tou "jedinou pravou církví", co?:) Neboj, takových je hodně;)

Jinak ve tvém článku vidím jen samé paralely s církví katolickou (a téměř všemi dalšími) - jediná správná a pravdivá, čerpá z bible (stejně jako všichni ostatní ji POUZE ONA dostatečně pochopila;-D), má kopu zmatených členů, kteří věří v jednoho boha, který má (JAK JINAK) zde na Zemi svého prostředníka. Čemu se musím smát: "pokud dvacet let po listopadu v médiích propagujeme sektu místo jiných uznávaných náboženství, tak to s námi nevidím moc růžově":-D Kdo říká, co je uznávané/neuznávané náboženství? Je to o počtu lidí? Nebo se jedná o subjektivní názor? Neměla by se ta neuznávaná rovnou zakázat?

0 0
možnosti

Forrrest

6. 11. 2009 2:25
Re: Milá malá naivní holčičko

Sekty, církve... veškeré jejich učení je vycucané z prstu, není možné říct: toto je pravdivější a toto méně! Z celého dlouhého článku souhlasím jen s alarmujícím nadpisem - také mě mrazí, když vidím média propagující sekty! Nezáleží na tom, zda se jedná o křesťanské (katolickou, protestantské...) nebo jiné hnusy. Ovšem, vzhledem k našemu zaujatému pohledu, slečno autorko, umíme rozeznat propagandu od pouhé zmínky?;-)

0 0
možnosti

blanka fay

6. 11. 2009 1:42
Vkaz pro pana Filipa Sklenáře..

Díky panu Sklenářovi za jeho vzkaz, který mi poslal do mailu, kde mi nadával do ... a přál si, aby mě Mormoni žalovali za tento článek..

Díky Bohu je dvacet let po listopadu 89, tak pevně věřím, že všichni máme právo slušnou formou vyjadřovat své názory..

0 0
možnosti

fis

6. 11. 2009 2:17
Re: Vkaz pro pana Filipa Sklenáře..

Nikdo nemá právo někoho lživě špinit. V žádné zemi. To si to moc hezky vykládáte, vy prý křesťanko. Vaše lži vyřídím ze svého blogu.

0 0
možnosti

Martina 77

5. 11. 2009 8:16
ale no tak, buďme tolerantní

nejsem členem žádné sekty (snad jen sekty pracujících konzumentů) ale dle mého názoru by trocha tolerance neškodila...vždyť nám ty kalendáře nikdo nenutí :-) Live and let liveV

0 0
možnosti

Albert.Pes

4. 11. 2009 22:23
Víceméně souhlasím

0 0
možnosti

Albert.Pes

4. 11. 2009 22:25
Re: Víceméně souhlasím

Zážitek z metra: Sedím, proti mě sedí děvče, tak pětadvacet. Usmívá se,  jako by byla na metamfetaminu a snaží se čechoanglicky zeptat, zda jsem se již setkal s Ježíšem. Ano, byla to mormonka. Je to krásné. Je to na nich vidět... :-)

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 11. 2009 22:11
Odkaz

Podle některých bodíků v odkazu je sekta kdeco:

nabídka nové cesty ke spasení (ducha, ekonomiky nebo společnosti),pevný řád, který je postaven na loajalitě, pocity výlučnosti členů:jen oni mají správný a pravdivý pohled na svět, černobílé vidění světa a homogenita členů...

0 0
možnosti

Martin V

5. 11. 2009 7:21
Re: Odkaz

Máte s tím problém?

0 0
možnosti

telmah

4. 11. 2009 22:10
A kdepak

je ke shlédnutí ten kalendář, abych se mohla pokochat hezkými chlapci ? ;-D

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 11. 2009 22:11
Re: A kdepak

Taky by mě zajímalo... ;-D

0 0
možnosti

Aaron71

4. 11. 2009 21:44
Co je nového

V tom Vašem textu? Nějak Vám ublížili? Asi ano, když nám tu pouze předáváte texty jiných a odjinud. Co jste chtěla napsat?

0 0
možnosti

mfdnes-bulvar

4. 11. 2009 21:40
aha

a ta "jedina spravna cirkev", totiz cirkev katolicka, neni sektou? jakekoli nabozenstvi je pouhe vymyvani mozku, zalozene na tmarstvi a na "dovolenych" myslenkach. zkuste katolika presvedcit o pravdivosti darwinovy teorie evoluce... haha, nemate sanci, vzdy si najdou nejaky "argument" a vedecke dukazy neberou, respektive jsou schopni to otocit tak, ze vedci jsou vedeni bozi rukou k poznani pravdy skrze vedu...jo jo, sekta nebo cirkev, je to jedno, rozdil vidim pouze v nazvu....

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..