Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

anžto

1. 4. 2010 15:15
hm

a dřív jste si jako takovýchto smutných věcí nevšímala? děti umírají každý den, taktéž jejich rodiče. Prostě si na to zvykněte

0 0
možnosti

tamta

1. 4. 2010 15:12
jak můžete?

hm, když opravdu věříte, tak je to přece jasný, není důvod pochybovat. A i když zrovna některýmu z Jeho rozhodnutí nerozumíte, neznamená to, že je nespravedlivý. proč se to stalo zrovna těmto lidem? třeba proto, že se s tím dokážou díky víře v Něj vyrovnat? protože jiní by to neunesli? protože jedině On ví, jaký osud by miminko čekal? bylo by to pro rodiče lepší, kdyby ho vzorně a s láskou vychovávali - dejme tomu dvacet let, a pak by ho třeba nějakej grázl opilej zabil? bylo by jim pak líp? prostě se smiřte s takovou skutečností - protože jen On ví, co je pro člověka dobře, i když to vypadá jako nespravedlnost. a stejně tak ví, co je pro člověka špatně, i když se to zdá být dobrým.... jen lidi si pořád naivně myslí, že jsou chytřejší :-)

0 0
možnosti

Vlad IV

1. 4. 2010 23:47
Re: jak můžete?

R^R^R^ !!

0 0
možnosti

SantaKlaun2

1. 4. 2010 11:24
.

Nedávno jsem někde četl, že Bůh je jako otec, kterému více záleží na ovoci v jeho sadě, než na jeho dětech. Asi na tom něco bude. Otázky, které si kladete ve Vašem článku, si někdy pokládám taky. Za článek karma.

0 0
možnosti

/Roman35

1. 4. 2010 10:36
Kdepak jste zapomněla diskuzi

pod vaším dalším blábolem ala Lucka Vondráčková?:-)

0 0
možnosti

oldiess

3. 4. 2010 11:50
Re: Kdepak jste zapomněla diskuzi

R^;-D

0 0
možnosti

iacobau

31. 3. 2010 19:53
Nechtějte spravedlnost na tomto světě

Budete-li hledat Boha jako spravedlivého vládce tohoto světa, který spravedlnost uskutečňuje pouze na tomto světě, asi jej nenaleznete. Pokud by tomu tak totiž bylo, člověk by de facto ztratil svobodu.

0 0
možnosti

SantaKlaun2

1. 4. 2010 11:25
Re: Nechtějte spravedlnost na tomto světě

Za tuto cenu bych jí klidně rád ztratil.

0 0
možnosti

Vlad IV

31. 3. 2010 19:08
Doufám

že oba ti maličcí byli neprodleně pokřtěni......??

Jinak nelze než říci:

Pán Bůh dal,Pán Bůh vzal,jak se Pánu Bohu líbilo,tak se stalo,budiž jméno jeho pochváleno.......X

P.S. Malá přípomínka ,,předkoncilního,, tmářství .....:-)

0 0
možnosti

leo5

31. 3. 2010 20:08
Re: Doufám

A není to totální tma, nevědět proč vzal nebo dal takové, jaké jest a vlastně Ho tím považovat za svévolného a samolibého snad více, než kdekterého človíčka. Prakticky nevědět, co kdy od Něj čekat. K čemu takový život, jaký by to mělo smysl.Vždy jde přece o to poznat pravidla. Jestli tomu říkáte dokonalost....nevím tedy. Nevím co víte o koncilech, ale já z jejich prostudování mám pouze ten dojem, že rozdílné názory znesvářených stran, které vcelku komediálním způsobem na sebe vzájemně uvalovaly klatbu, bylo třeba usmířit i za cenu obětování pravdy a to z důvodů hrozícího rozpadu impéria. Přitom sami odpůrci přebíhali často na opačnou stranu, trochu to připomínalo dnešní politiku. Nakonec z toho vyšel konglomerát vlažné průměrnosti, který se musel v následujících stoletích udržovat násilím, aby se nerozpadl.

0 0
možnosti

leo5

31. 3. 2010 18:32
Čest vaši upřímnosti

Nezdá se vám, že právě toto je důkazem, že vlastně podstatě Boží vůle vlastně moc nerozumíte a pravděpodobně ani ti, kteří ji vás vyučují.Porozumění dává vysvětlení pro každou situaci.Vidí vše v kontextu a vždy jako projev spravedlnosti.Slepá víra je k ničemu,není v ní opora,čehož důkazem je třeba váš článek. Vidět znamená vidět duchovním zrakem živé zákony Boží v jejich chodu prostupujíc celým Stvořením,tj.hmotnými i duchovními světy,to jak se osudové nitky navazují a rozuzlují a cesty duší-lidí spojují,do sebe zasahují a zase rozcházejí a zasazují je do určitých míst a situací a dávají jim prožívat, co zasévali a co potřebují ke svému vzestupu a rozeznání pravých hodnot. Prostě poznat celý ten kvas.Člověk má k tomu darovanou schopnost. Není pravda,že to nezná nikdo. Kdo to říká, říká, že to nezná okruh jemu podobných vyznavačů.To torzo pravdy,které spočívá v dnešních teologických výkladech může být ateistům opravdu k smíchu.Od Boha se předpokládá vše nepravděpodobné a nepochopitelné,

0 0
možnosti

leo5

31. 3. 2010 18:47
Re: Čest vaši upřímnosti

přitom On je nejvyšší Přirozeností, která nechala vzniknout přírodní zákony, které neplatí jen pro hmotu, ale i pro ducha. Ježíš je dost zřetelně vysvětloval ve svých podobenstvích. ---- Rozumíte plně např. větě Amen pravím ti, nevyjdeš odtud dokud nezaplatíš do posledního haléře. Odkud má vyjít a kam a jaké podmínky platí pro vyrovnání. Nebo Pavlův výrok o 3.nebi. Víte kolik je nebí,kde se o tom dále v bibli píše? Přece tehdy o tom mít vědění bylo přirozené. Stejně tak o preexistenci duše a dalších mnoha věcech. Pokud se vás někdy zmocní pochybnosti o mnohém, jste na správné cestě.Chce to být vnitřně svobodný-á, přirozený-á a hledat dál a být nespojen-a s polovičatostí a mezerovitostí. Obvykle píši v 1.os.,mn.č., tentokrát ve 2.. Můžete mne pokládat za pyšného, arogantního. Nevadí.:-)

0 0
možnosti

borek

31. 3. 2010 17:12
Zapomněla jste uvést kterou verzi bohů máte na mysli

On to pak člověk těžko posoudí, jestli je to ten pravý, na kterého si stěžujete.

0 0
možnosti

alex hart

31. 3. 2010 17:00
Co blbnete lidi? -1-

Je to bohužel tak, že lidi jsou postihováni různým neštěstím. S tím nic nenaděláme. Naopak lékařská péče někdy přispívá k dědičnosti vad v případech, kdy by normálně človíček nepřežil (ale to je na jinou diskusi a jen pro silné povahy).

A nějaká spravedlnost? Ta vlastně neexistuje. To jen lidé se snaží žít v iluzi, že dobro vítězí nad zlem. A já se tomu neposmívám. Já bych v takové iluzi také rád žil, jenže společnost, a ta naše česká obzvláště, se snaží ze všech sil, abychom ztratili veškeré iluze !!!

A co s tím má Bůh? Nic. To si z velké části dělají lidé sami. A samozřejmě zde působí různé náhody (které někdo pojmenovává Bůh), které ještě vše komplikují. Ale co absolutně nechápu, proč bychom měli spílat Bohu?  Pokud v Boha věříme, najdeme jistě spoustu dovodů, proč nás trestá. Ale naše víra nám přeci zakazuje mu nadávat, či jen brát jeho jméno nadarmo. A pokud jsme nevěřící? No tak víme, že Bůh není a opět nemá smysl mu nadávat.

To už je dobrá schizofrenie v něco nevěřit, ...

0 0
možnosti

alex hart

31. 3. 2010 17:00
Co blbnete lidi? -2-

.....ale současně tomu nadávat. Já osobně v Boha nevěřím, ale přesto uznávám křesťanství jako naši evropskou kulturní tradici, kterou bychom měli respektovat přinejmenším ve smyslu kulturním i morálním. On totiž z těchto hledisek nikdo dosud nic lepšího neformuloval. Tak proč ty citové výlevy?

.

Sice chápu žal matek, které byly potrestány na svých nevinných dětech, ale nemá jakýkoliv smysl se nad tím rozhořčovat. A jak už jsem napsal výše, za řadu věcí si můžeme sami. Civilizace a moderní způsob života včetně nepřiměřené zdravotní péče vedou k tomu, že některé zdravotní problémy, dříve zcela neznámé, se objevují a stupňují a postihují i malé děti. A s tím opět nemá nic společného Bůh, ale přírodní zákonistosti. Jedna z obzvlášť záludná moderní věc je, že když uměle zachráníte jednu generaci dětí, které by při dřívější běžné péči neměly šanci přežít, tak se Vám to vrátí v druhé generaci zvýšeným počtem výskytu těchto vážných zdravotních problémů.    

0 0
možnosti

rojack

31. 3. 2010 16:26
Bůh nebůh

Tohle je přirozený běh věcí. Příroda. Všichni se nemohou rodit vážící přesně 4 kila. To už by nebyl svět. Je potřeba brát život takový, jaký je.

0 0
možnosti

Stobka

31. 3. 2010 18:33
to se lehko říká matce

potřeba je potřeba, ale život je někdy svině

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..