Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkanka Katedry Kroupologické

8. 1. 2012 0:17
Ja si myslim, ze malokdo si neco takoveho plete

Ovsem nepletme si vykriky do tmy se slohovou praci ci clankem na blogu. Proc se nesnazite trosku premyslet, nez pustite do sveta ty vase vety, ovencene velkymi odstavci? Clanek by znel lepe, kdyby mel nejaky uvod, propracove argumenty a zaverecnou myslenku.

K pripadu: media neinformovala uplne, pripad byl podan polovicate, ostatne tak, jak to uz byva zvykem v ceskych novinach. To, ze rodice nemaji zajem videt deti, ukazuje na mnohe. Deti tyrany nebyly, ale rozhodne nevyrustaly v nejlepsich podminkach. Otazka je, proc oba rodice dostali tak rozdilny trest a proc vubec byli potrestani tak prisnym trestem.

0 0
možnosti

raz

8. 1. 2012 0:40
Re: Ja si myslim, ze malokdo si neco takoveho plete

Vy se domníváte, že týráním není uzavření dětí v omezeném protoru, zákaz her a žádný styk s vrstevníky? To není alternativní výchovou,  ale alternativní druh týrání! Tresty jsou uděleny velmi uvážlivě, což práve dokazuje rozdílnost druhu i výše.

1 0
možnosti

cara al sol

7. 1. 2012 11:49
Já nerozumím jedné věci

Proč rodiče dostali tak diametrálně odlišné věci. Ta holka žila možná pod vlivem manžela, ale je svéprávná a za výchovu dětí zodpovědná stejně, jako její muž. Kdyby dostali oba tři roky natvrdo, případně on čtyři a ona dva, dávalo by to smysl. Takhle je to na manželově straně pálka jako kráva a ona z toho vyšla dost levně.

2 0
možnosti

cara al sol

7. 1. 2012 13:10
Re: Já nerozumím jedné věci

Ehm, v první větě namísto "věci" mělo být "tresty". Omlouvám se.

0 0
možnosti

lesicatko

7. 1. 2012 11:27
Niečo Vám uniklo

Toto považujem za nebezpečný posun vo vnímaní toho, čo štát/resp socialka / považuje za týranie detí

"Za týrání a zanedbávání se považuje vědomé i nevědomé chování rodičů, které poškozuje společenský, tělesný a duševní stav dítěte," vysvětlil Koutek.

http://zpravy.idnes.cz/vlci-deti-jsou-opozdene-shodli-se-u-soudu-znalci-ft9-/krimi.aspx?c=A120105_091126_krimi_hv

.

Týraných detí po tomto nebude v ČR menej, viac sa ich bude zo strany štátu dať označiť za týrané. Ak bude štát / reprezentovaný socialkou / chcieť, može označiť za týranie dieťaťa prakticky čokoľvek.

4 0
možnosti

Y.N

7. 1. 2012 16:06
Re: Niečo Vám uniklo

R^ přesně tak, nemá dítě televizi, nemá vlastní hernu, je to týrání. Zrovna v tomhle případě si nejsem jistá týráním a zanedbaním péče podle autorky byli vystaveni i mí rodiče narození v roce 1933 a 1937. Co teď, exhumovat dědečky a babičky a posmrtně potrestat?

1 0
možnosti

free hummingbird

7. 1. 2012 5:12
Tyrani

Fyzicky tyrane deti nebyly. A psychicky? To je sporne. Nikde jsem se nedocetl, ze by jim nadavali, posmivali se jim, sikanovali je a odstrkovali od sebe, kdyz se deti chtely pomazlit. Rodice se zrejme hlavne provinili nezajmem a citovym chladem, coz je hodne smutne, ale - otec je clovek s psychopatickou poruchou osobnosti, ktery matku manipuloval a zrejme vytizil natolik, ze ona na peci nemela ani cas ani silu. On, jako klasicky psychopat, ma tudiz snizenou az nulovou schopnost city prijimat nebo davat, chtel mit zrejme celou rodinu neustale pod kontrolou, a prijde mu to normalni. Byl tedy hlavne odsouzen za to, ze ma psychickou poruchu, za kterou nemuze a hlavne nikoho VEDOME netyral.

Vezmeme si ale druhe extremy - rodice, kteri vypousti sve deti na ulici od rana do vecera, deti si hraji spinave v kaluzich, nikdo je nehlida, kdo vi, co jedi, obcas ani nechodi do skoly ci skolky - jsou zanedbane a zaostale, a kdo stiha jejich rodice? Nikdo, protoze na ne maji razitko...

3 0
možnosti

free hummingbird

7. 1. 2012 5:33
Re: Tyrani

A co ty deti, kterym misto pece a lasky rodice koupi videohry atd. a take se jim osobne nevenuji? Je to take tyrani ci zanedbavani?

Podle informaci, ktere jsem si precetl v tisku, bych temto rodicum snad deti odebral, pokud by o ne nemeli zajem a neprojevili snahu pracovat s odborniky na naprave moznych zaostani, ale vezeni? Kdo a za co si pujde sednout priste? Bude nam stat urcovat, kolik hodin denne mame deti vetrat venku ve smogu, aby nebyly tyrany? :-/

4 0
možnosti

Z mechu a pazdeří

7. 1. 2012 1:27
Vidím to jinak

Ta rodina byla jistě podivná. Ale to, že chlapci chodili doma v plenách, v tom třeba nevidím problém. Stejně tak, kolik má dítě hraček, tak za to bych nezavíral jeho rodiče na dlouhá léta do vězení. Jak byly vychovávány naše děti před sto nebo dvě stě lety? Žádné očkování a s hračkami si taky jist nejsem.

Pokud rodina chtěla ochránit děti před okolním světem, tak tomuhle docela dobře rozumím. Tady je třeba taková školní šikana, věc dnes naprosto běžná. Já se ptám, co dítěti víc vadí. Jestli to, že vyrůstá bez televize, mobilu a počítače doma, kde do bedny čučí dlouhé hodiny, hraje násilnické hry v lepším případě, v horším si prohlíží porno. Takhle to chodí v rodinách, kde děti nejsou "deprivované". Rodiče nemají čas, mají ovšem pračku, televizi a počítače, mobily atd. Na děti rodiče moc času nemají, ale slavný psycholog by tu asi závadu nenaše.

Sousedi od Haré Kršna taky nechtějí očkování pro děti a já to chápu. Částečně tu rizika jsou a nikdo se rodičů neptá na souhlas.

5 0
možnosti

Z mechu a pazdeří

7. 1. 2012 1:32
Re: Vidím to jinak

Očkování totiž odmítají i jiní rodiče nemusí ještě být od Haré Kršna či jiné sekty. To je skutečně alternativní styl.

Nejhorší mi ale přijde, že tady je stát - zastoupený psychologem jako soudním znalcem. A stát tu začíná určovat, co a jak má být. Umím si docela představit, že příště bude vadit tradiční křesťanská výchova. Rodiče, kteří budou odmítat sexuální výchovu od dr. Uzla ve škole, tak jim děti odebereme do ústavu. Jak by děti vyrostly, když by je někdo neupozornil na blahodárnost masturbace, o které se mají navíc pochlubit před panem ředitelem či učitelkou před ostatními spolužáky a spolužačkami. V sedmé třídě je naučíme nasazovat kondomy, zatím se to trénuje na nějaké pomůcce nebo banánů. Doufejme, že to tak zůstane. Taky děti musí pochopit, jak je skvělá homosexualita, stejně jako transsexualita. Děti musí zkrátka být tolerantní ke kde čemu, co do nedávna bylo ještě mimo zákon.

Ve většině rodin se rodiče dětem moc nevěnují, děti musí zabavit technika.

4 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..