Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Děkuji. Nebývá zvykem číst takové články.

1 0
možnosti
Foto

Občas, když jsem konfrontován s ateistou, jsem v pokušení pozvat ho na největší skvělou gurmánskou večeři, kterou si dokážete představit a připravit. Až pak jsme po tom skvělém jídle, zeptám se ho, jestli si myslí, že existuje kuchař. (Ronald Reagan).

Víra se jmenuje vírou proto, že nejde jen tak dokázat existenci Boha. Zrovna tak ale nemůžete dokázat jeho neexistenci. Já v Boha věřím, jsem bez jakékoli pochybnosti přesvědčený o jeho existenci. Důkaz poskytnout nemohu..

To, o čem psal pan Matějka je smutné, ale neupírám mu právo na jeho názor, naopak. Pod většinu jeho textů bych se bez váhání podepsal, pod ten zmiňovaný však ne.. Jeho argumentace měla trochu ohnutý pohled.. Nedomnívám se, že to byla víra v Boha, kdo stál, či stojí za mnohým zlem na tomto světě, ale spíše interpretace lidí, kteří, chránící se Božím jménem dokázali páchat nemalá zvěrstva.. A to je vizitka nás na tomto světě, ne vizitka Boha. Ten nás stvořil jako bytosti schopné svobodného rozhodování. Buď jej přijmeme za svého Stvořitele a Ježíše Krista za svého Mesiáše anebo ne. Rozhodnutí je čistě na nás, On mu jen dá věčnou platnost.

Nezavrhuji nevěřící a nejsem slepý evangelizátor.. Mám však na svoji víru právo a mám i právo na to, nesouhlasit s názorem, který je v rozporem s ní (vírou). To není dogmatismus, to je projev mé svobody a vůle. Hezký den všem.

2 1
možnosti
VF

Blanko díky. Chtěl jsem na článek kolegy Matějky reagovat, ale už to není třeba. R^

7 3
možnosti
Foto

Byl byste tuším sedmý za 24 hodin. Za to nestojím, je jistě hodně jiných témat. Ostatně už úvod paní Fay, založený na údajně mém názoru, že "víru lidstvo nepotřebuje, protože silní jedinci, kteří věří jen sami sobě, ji prostě k životu nepotřebují", je velmi nepřesný. Šlo mi institucionalizovanou víru v Boha. Víru jedince v cokoli naopak považuji za přirozenou a žádoucí.

4 7
možnosti
Foto

Říci, že víru nepotřebuji je pokrytectví... lepší je říci: ,, mně se teď víra a Bůh nehodí, ještě neplánuju umřít!". Ale kdo plive do nebe, na toho vlastní plivance padají a nikdo nezná svou hodinu smrti. Aby jste se po smrti nedočkali stejného zavrhnutí od Boha - tak je definováno peklo (a ne kotel a čerti z lidových povídaček ;-D). Lepší je prevence - Kristus je cesta ke spasení a církev je jím ustavený zprostředkovatel pokračující v linii apoštolů.  ;-)

4 5
možnosti
ŠB

A další náboženský fanatik. kdybys věděl aspoň něco o té své víře tak bys neblábolil, že existuje peklo. Najdi mi v bibli pasáž kde je psáno o peklu.

5 5
možnosti
MK

Blanko nevím co je dobro z Vašeho pohledu, ale máme hleda Boha, tedy Pravdu zjevenou v Ježiši Kristu. Co je dobro nechme na Bohu. I věci špatné se v budoucnu mohou ukázat jako dobré. ;-)

4 3
možnosti
MV

M27i38l32a12n 90V55e51l87k40ý

26. 12. 2012 13:00

..."tak se v první řadě nebojíme Boha, ani pokud v něj nevěříme." ... Paní Fay,  logika vás obchází velkým obloukem.

3 0
možnosti
ŠB

Podle mě je víra způsob slabších lidí jak se vypořádat s realitou. Také je to způsob jak ovládat ovečky - Řím a křesťanství, atd.

Kecy o kacířích bych vynechal. Doba upalování čarodějnic, protože někdo vypadá nebo se chová jinak je pryč. Nechci se dožít doby, kdy se i u nás budou snažit věřící prosadit výuku kreační teorie rovnocenně s evoluční teorií jak je tomu v USA. To bych se mohl snažit o uznání pravdivosti Pána prstenů. To je taky kniha z rukou člověka.

5 5
možnosti
PS

P19a66v85e64l 59S34y77c22h30a

26. 12. 2012 12:20

Proč myslíte že věří i silní lidé?

2 3
možnosti
Foto

Je úplně jedno, jestli je člověk věřící, či nikoliv. Důležité je, jestli je to dobrý člověk, dobrý ve smyslu že může dělat cokoliv co neubližuje ostatním.

Přičemž pojem dobro a zlo bývá často relativní. Krásně to vystihl bloger I. Vašíček pod svým profilem, kde má napsáno: Neexistuje univerzální dobro a zlo. Vždy je něco dobré jen pro někoho a

pro něco, to však neznamená, že pro všechny a pro všechno.

5 4
možnosti
JH

J78a22n 58H30l48e89d55í11k

26. 12. 2012 12:16

paní Bergerová--- bohužel vy nejste měřítkem své užitečnosti a svého chování, vaše sebeúcta je vysoká, když se hodnotíte, že jste dobrou a hodnou občankou. Vaše tvrzení je výrazem pýchy až nadutosti. Vědomě a ráda podléháte sebeklamu. Je nutno přistupovat k lidem s pokorou a vyslechnout je. Vaše konání bude hodnoceno jinak a jinde.

2 8
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..