Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Aha - a v čem mělo (podle Vás) spočívat zneužití moci paní Nagyovou? Zejména: jaké vůbec moci (rozumí se samozřejmě té, dané zákonem)?  Když řeknete policajtovi "prohledejte byt sousedky" a on poslechne, tak jste zneužila moci?

   Jednání paní Nagyové i důstojníků rozvědky je samozřejmě příšerné. Je otázkou, zda některé jednání bylo v rozporu se zákonem. Paní Nagyová může požadovat od kohokoliv cokoliv (jako ostatně každý). Za čin odpovídá ten, kdo vyhoví.

   Důstojníci mohou samozřejmě přijímat pokyny pouze od vlády (nikoliv od samotného premiéra). Ale mohou (alespoň se tak domnívám) jednat i z vlastního rozhodnutí (sotva dostávají pokyn na "každý prd"). A teď doložte, že jednaly na něčí příkaz a navíc zrovna paní Nagyové.

  Budou odvolačky, počkáme si.  Jen mě fascinuje, jak všichni vše vědí (kromě znalostí o právu).

0 0
možnosti

Paní Fay, text, který zveřejnil dr. Rath, je skvělý. Vždy žasnu, když někdo méně inteligenčně disponovaný, v sobě nalezne "odvahu" zkritizovat někoho, kdo je o velký kus dále. Tomu se říká nesoudnost. P.S. Zkuste tolik nehltat hlavní proud našich slavných médií a trochu zapřemýšlet, zda to, co je nám předkládáno, není spíše manipulací.

0 0
možnosti
Foto

B80l34a11n85k63a 62F53a73y

1. 6. 2015 13:22

Toho méně inteligenčně disponovaného doufám myslíte sebe.. já bych se s někým tak čistě morálním jako je pan Rath vážně poměřovat nechtěla, ikdyž iteligenci bych mu rozhodně neubírala..

Váš diskusní příspěvěk lze považovat za jednostranně hodnotící, o manipulaci médií si nedělám iluze, na toto téma byla i má diplomová práce..

0 0
možnosti
Foto

Je to jednoduché. Neexistuje zákon, který by zakazoval úkolovat rozvědku sekretářkou. Tudíž nebyl porušen.

Podobně neexistuje zákon, který by zakazoval měnit lahve vína v bankovky.

1 0
možnosti
Foto

J70a42k88u96b 75R75o29t86h

1. 6. 2015 10:42

Mno, právě proto, že jsem racionálně uvažující a vycházející primárně z relevantních fakt, tak jsem se nad rozsudkem ani v nejmenším nepozastavil. :-/

0 0
možnosti
Foto

Blanko ;-), pan Rath necvičí...má " mimo " dobré rádce! To, že za ním chodí lidí lidi jako k lékaři svědčí o české morálce občanů, víc než se zdá. Co myslíte, že etymologicky znamená jméno Novák, mimo jiné. Rath měl kumulované pracovní funkce v ČSSD a parlamentu, kdo ví kam  putovaly jeho peníze z těchto aktivit? V telefonním rozhovoru zaznělo i do strany. Osobně si myslím, že s jeho rozsudkem by mělo padat více hlav a ČSSD, tak jako kámošská ODS by měla zákonitě padat směrem dolů. Kdo se rozhlídne po politickém nebi našich politiků, hlavně z těchto dvou stran a jejich skutky neslučitelné s morálkou, nemůže se už divit ničemu ve státní správě. Exekutivy a stálá práce v nich ( soudci, úředníci, policisté, učitelé...) je obrovská základna pro korupci. Nahrabaný majetek, nezlobte se za 20 let je tak obrovský, že se nedivím zákonům, rozsudkům a rozhodnutím lidiček z těchto institucí. Začít u sebe v rodině, zde nikdy nepůjde, neboŤ to co se v ní navaří do českých mozečků je guláš a žaludková polévka (dršková )![>-]EU nelze se potom ničemu divit, jen zírat. Jídlo je grunt!

1 2
možnosti

Spravedlnost dělají lidé. Mám za sebou čerstvou zkušenost a přístup soudců je čistě technický, mnohdy alibistický bez vnímání komplexu věci a morálních dopadů.

Je to továrna na rozsudky ... .

Soudci by měli nějaký čas si odpočinou od soudnické praxe, jinak hrozí stav vyhoření a technického přístupu a utvrzování se ve své soudní praxi a výkladu práva.

1 1
možnosti
Foto

B21l12a21n85k67a 38F18a91y

1. 6. 2015 8:37

Vyhoření může člověka postihnout v každé profesi, když neodpočívá..

0 0
možnosti

Mně nevadí,že je paní Nečasová zbavena viny,vadí mi,že odešli pánové ,kteří její příkazy plnili,ti měli dostat pořádný trest.

5 0
možnosti
Foto

B82l49a32n61k58a 87F52a38y

1. 6. 2015 8:12

Jiný člověk, jiný pohled..

0 0
možnosti
Foto

Jak v padesátých letech lid si žádá potrestání Nagyové a když není vyhověno jejím tužbám soud jednal špatně. Jak někdo může zneužít něco, co nemá. Jak Nagyová mohla zneužít pravomoc, kterou neměla. Měla pravomoc úkolovat rozvědku. Neměla ! Tak jak za to může být trestána. Když si vezmu jaká monstr akce předcházela zatčení Nagyové , jak Policie páčila dveře jejího bytu, jak ji ráno před novináři vedli v poutech a po dvou letech žalobce její jednání kvalifikoval jako přečin, který pro nedostatek důkazů nebyl přijat, tak to je výsledek.

5 2
možnosti
Foto

B43l84a56n31k13a 47F82a72y

1. 6. 2015 8:28

Myslím, že jste taky dost přesvědčen jak to vlastně nebylo..

Srovnávat procesy v padesátých letech s tímto, mi přijde dost nešťastné..

0 1
možnosti
Foto

Paní Blanko, co konkrétního víte o celé kauze? Na veřejnost se totiž dostaly pouze odposlechy intimních telefonních hovorů Jany Nagyové? Ty uspokojily jen milovníky bulváru. Dozvěděli jsme se z nich, že Jana Nagyová byla pěkná fúrie, která chtěla získat Petra Nečase pro sebe, nenáviděla a pomlouvala jeho manželku Radku a i samotnému Nečasovi dokázala sprostě vynadat. Shrnuto celkem: Petr Nečas byl podpantoflák a jeho podřízená a milenka v jedné osobě s ním pěkně orala.

Můžeme žasnout, jaké poměry tehdy na úřadě vlády panovaly. Dnes už je Petr Nečas poltickou mrtvolou a on i jeho milenka jsou pořádně zostuzeni. Ale za rozvracení cizího manželství se do vězení nechodí.

David Rath je úplně jiný případ. Zde žasnu nad jeho drzostí a nad tím, co všechno mu zatím prochází.

5 0
možnosti
Foto

B76l59a14n83k95a 44F59a93y

1. 6. 2015 8:08

Zneužití rozvědky bych tam viděla minimálně..

0 0
možnosti

Částečný souhlas, ta první půlka v pořádku.

Ale s tím MUDr. Rathem jste přestřelila. Ještě není odsouzen, Vy neuznáváte pesumpci neviny? A že píše blogy? Proč by nemohl? Byla mu odebrána někým lidská práva? Že "soudci z lidu" řáděj, je sice fakt, ale nemají mandát.

0 2
možnosti
Foto

B44l66a59n87k74a 84F88a85y

1. 6. 2015 8:07

Psát jistě může, ale proč ho takhle zbytečně zviditelňovat, pak si takový člověk myslí, že může vše..

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 25,45
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..