Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Mno - ono to vypadá děsně free a cool - tyhle řeči, jak některým děti nic neříkají, tak si je nepořizují a žijí si "neškodně" své šťastné životy...

Mnozí to ale vidí jinak... ne tak neškodně...

Z hlediska budoucnosti je toto jednání škodlivé - společnost prostě stárne a vymírá - a uvolňuje tím prostor pro příchod lidí z bůhvíjakých tramtárií, bůhvíjakých kultur... a čím jich zde bude víc, tím víc budou vytlačovat naši původní kulturu kamsi do zádele a nahrazovat ji tou svou...

Mno - a kdo má děti, asi moc spokojený s takovou perspektivou pro své děti není... Nemůžete se pak divit, že vás tito lidé považují za divné, případně za zbytečné, v extrému za parazity... Na ten názor snad právo mají... ;-)

0 0
možnosti
JS

Jsem single, dobrovolně single a nic mi nechybí ;-) jo a táhne mi na 40 :-)

1 0
možnosti
Foto

Jsem sama již 33 let. A že "Singles jsou jaksi méněcený druh." slyším prvně v životě.

3 0
možnosti
MK

M27i35l74a53n 15K95e68s65l

24. 10. 2015 13:49

Člověk,když se dožije dejme tomu osmdesáti let tak nějak rekapituluje svůj život a  ptá se.Co po mně na tom světě zbyde až odejdu?Někdo si odpoví:čtyři vnoučata a dvě pravnoučata.Někdo:klavír.Nakonec,když je zachovalý i to stačí ke spokojenosti.

2 0
možnosti
JS

vlastní spokojený život, jsem skromná, nic zanechávat netoužím :-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, to je ten bezbřehý liberalismus, "klausismus",  který se moc neliší od čistého sobectví... Kdysi jsem vyslechla jeho názor, že "mít děti je každého občana osobní věc, nikoliv i státu. Kdo se ale bude  skládat z daní na důchod bezdětným  -  se už nezmínil - "ekonom"... Každý ať si dělá co chce, pokud žije v lese jako poustevník. Pokud ale žije ve společnosti lidí, kde platí zákony solidárnosti ke slabým, starým  a nemocným, musí nutně uvažovat jinak... A pravdu máte v tom, že "Jak si kdo ustele, tak si lehne". Rv No jo - dnes se spoléháme na imigranty... :-(

2 7
možnosti
Foto

Tyhle úvahy nechápu. Ať si každý žije, jak mu vyhovuje (pokud tím nikoho nepoškozuje), samozřejmě se vším, co k tomu patří. Každá mince má svůj rub a líc.

Problém určitých jedinců, kteří se cítí být méněcenní, vidím spíše v jejich přístupu k sobě samému. Sebevědomý člověk se neptá: "Co tomu řeknou ostatní?", prostě se zařídí podle sebe. 

Dotazy lidí, pokud na ně skutečně dojde, mívají často jiný účel než způsobovat pocit méněcennosti. Může jít o pouhou zvědavost (cizí zkušenost je vždy zajímavá), případně praktický dotaz (např. od zaměstnavatele nebo ubytovatele).

Čili bych to absolutně neřešila.

3 0
možnosti
JS

já to také neřeším, jen okolí ano ;-D

0 0
možnosti
Foto

I12v41o 82P89a68t22t65a

24. 10. 2015 12:35

Vláda a parlament jsou odpovědni za to, že žijete sama, aniž byste si to přála.

První legislativní opatření, které mělo negativní dopad na porodnost v Česku, bylo dílem V. Klause. Jako ministr financí prosadil, a následně jako premiér podepsal spolu s Uhdem, zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Výsledkem působení tohoto zákona byl úbytek nově narozených dětí o 30 000 ročně, který se trvale udržuje (Hiršl 2004). Příčinou byl fakt, že rodiny s dětmi pracujících rodičů přišly o 3/4 peněz, nutných na krytí nákladů na výchovu dětí. V r. 1992 stát rodičům zohledni 53 % nákladů, od r. 1993 jen 13,5 % nákladů na výchovu dětí v rodině. Důsledkem platnosti tohoto zákona bylo, že rodiny se dvěma a více dětmi a příjmy v mediánu, se náhle propadly hluboko pod úroveň průměrného důchodu (Červenka) Vyčísleno v korunách za r. 2014 přišly pracující rodiče vychovávající děti o více než 50 miliard korun. Pana V. Klause jsem v Autoklubu Praha při příležitosti přednášky Prof. Pavlíka slyšel jak opovrhuje sociálními inženýry. Že se jedním z prvních při zrodu Česka stal právě on, to mu zatím nedošlo a jako ekonomovi, který se zajímá jen o peníze, nikdy nedojde.

0 3
možnosti
Foto

I98v26o 32P37a72t34t26a

24. 10. 2015 12:36

Vláda a parlament jsou odpovědni za to, že žijete sama, aniž byste si to přála 2. část.

Pak přišel zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění. Ten místo starého neutrálního názvu o důchodovém zabezpečení použil slovo pojištění, což je 100 % lež, vzhledem k tomu, že důchody dnešních důchodců jsou výhradně financovány z odvodu sociálního pojištění ekonomicky aktivní střední generace.  Na individuálním kontě u ČSSZ má každý jen záznam, kolik vydělával, jinak jde o účet jen virtuální, tj. prázdný. V opačném případě by musela mít ČSSZ ve správě cca 7 bilionů korun, což samozřejmě nemá. Název o důchodovém pojištění následně uvedl lidi k falešnému závěru, že si odvodem sociálního pojištění šetří na svůj starobní důchod. Dnes díky tomu bezdětní a rodiče jednoho dítěte pobírají nikoliv de jure, ale de facto aktuálně 37 miliard korun ročně neoprávněně. Vzhledem k tomu, že starobní důchody jsou dividendy z investic do výchovy dětí, financují důchodci, kteří vychovali tři a více dětí v rodině bezdětné a rodiče jednoho dítěte a to díky tomu, že uvedené důchodce hodil na krk úplně cizím dětem.  Stávající výpočet výše důchodu je tak v zásadním rozporu se způsobem financování starobních důchodů. Podrobnosti najdete v přednášce z mezinárodní konference konané na VŠZ v Praze v listopadu 2014, nazvané "Sociálně ekonomický audit vyspělého sociálního státu".

Dostupné např. zde:

http://slideplayer.cz/slide/2825793/

0 0
možnosti
Foto

Když ne pro společnost, tak pro sebe, vážený pane.  (Povinností člověka by mělo být i vytvořit si na stáří vlastní "zázemí" - to nám říkávali i naši staří prarodiče. . :-) Ale on  na to  ve stáří   stejně každý přijde - až zůstane sám  a bude se muset spoléhat JEN na sebe, nebo na  pomoc úplně cizích lidí.

 ( Kamarádi také zestárnou). Mládí, síla a soběstačnost netrvají věčné. Kdo nezemře mlád, opravdu časem  zestárne... Ach jo, také jsme to kdysi nebrali vážně... :-/

2 0
možnosti
Foto

B86l33a77n39k92a 75F64a49y

24. 10. 2015 12:49

Mé kamárádce je 87, porodila tři děti, jeden syn zemřel ve 40 letech, druhý v 60 po úrazu skončil na vozíku a třetí žije v Brně a občas se staví, jen díky víře v Boha, toho, že ráda žije, vlastní aktivitě a přátelích jako jsem já je stále plně soběstačná, dokonce i soukromě učí..:-)

5 0
možnosti
DK

Ono hlavne nikdo se nevrha do vztahu proto, aby byl prospesny spolecnosti, ale ciste pro sve vlastni potreby. Ja teda aspon neznam zadneho cloveka, ktery by prosazoval nazor "musim si najit zenskou/chlapa abych mel deti a abychom jako narod nevymreli".

9 1
možnosti
Foto

Možná je to pro vás výhoda, ale pro společnost, ve které žijete (me), ne... Kdyby byli všichni občané ČR singles- a bezdětní, jako národ bychom vyhynuli. To je snad každému jasné - i Vám, vážená slečno. :-) A mít rodinu - a vychovávat děti, je zodpovědnost, té se někteří urputně vyhýbají. Vážená "singles" Ale nesoudím vás, možná jste singles nedobrovolně. A konec konců určité procento "starých panen" a starých mládenců" bývalo ve u nás odjakživa - nemělo by se to ale stát módou... :-):-/.

4 12
možnosti
PF

Bóže, co vy to blábolíte…

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS