Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z mého pohledu je to podivný přístup, automaticky jaksi předpokládá, že každý jeden z nás vrší hříchy jeden za druhým. Současně určuje, co tím hříchem je. A někdy jsou to vážně hlouposti. Takže to celé působí dojmem, že je třeba všechny nařknout z toho, že hřeší a pak jim vysvětlit, že je někdo nebo něco před tím zachrání. A tak možná dochází k tomu, že nemocní, postižení a další se zaobírají tím, že určitě hřešili, protože jinak by se nedostali do těžké situace.

0 0
možnosti
Foto

B45l34a50n33k12a 47F26a97y

28. 3. 2016 0:49

Ne tak to není, není to o počítání nějak definovaných hříchů, ikdyž je zde desatero apod., jde o to, že ikdyž má člověk nejlepší úmysly, tak občas selže, třeba zalže, ale hřích už nad věřícím nemá díky vykupné smrti Ježíše na kříži takovou moc.. trestal hlavně Starozákonní Bůh, v Novém zákoně, tak jak vnímáme Boha hlavně dnes, naopak Bůh nese naše nemoci a uzdravuje..

Nikdo by nikdy nemocným neměl říkat, že je trestá Bůh, moc by jim ublížil a hrál si na Pána Boha..

0 0
možnosti
Foto

Přeji vám vaše poznání, které vám ulehčuje život.

Jen chci napsat, že za mé hříchy zcela jistě nezemřel a ani bych to po něm nechtěl. Každý se má sám vypořádat se svým životem, ať je jaký je.

Obávám se, že veškeré zbytné berličky (a tím je pro mne i náboženství) jen oslabují odpovědnost za své konání a sílu jednotlivce vypořádat se s obtížemi života.

Ale to samozřejmě není nic osobního a už vůbec ne proti vám.

Přeji přínosné velikonoce.

9 2
možnosti
AK

Neumím si představit jaké hříchy mohla mít na svědomí autorka před 2000 lety...

1 0
možnosti
JK

Nechci zlehčovat vaší víru. Jedná-li se ale o vaši osobní víru, jak tady píše jeden diskutující, pak je nesdělitelná slovy. Vy se ale o ni pokoušíte podělit prostřednictvím klišé, jež se opírají o absolutizovaná a nedoložitelná východiska při příležitosti dávno formalizovaných a zkomercializovaných svátků, které samy stojí na daleko starší tradici svátků jara.

Chápu poselství Velikonoc i celého příběhu Ježíš Krista. Jinak všemohoucí bůh nabídne lidem spásu prostřednictvím sebe sama, když sestoupí k lidem jako bezmocný smrtelný syn člověka, který nemá nic jiného než lásku a nezlomnou víru a svou lásku k bohu a lidem prokáže vrcholnou obětí a utrpením na kříži, kde začíná svou modlitbu k bohu slovy "Bože, proč jsi mne opustil...". Jeho láska a víra se pak projeví v podobě zmrtvýchvstání a následným vstoupením na nebesa. Je to úžasný příběh, který obsahuje vlastně vše a je mimořádný i mezi ostatními náboženstvími. Bůh nedává najevo svou všemohoucnost pomocí síly, ale pomocí lásky. Sdělil lidem vše, co bylo nutné a dál už do jejich osudů nezasahoval, ať si s tím naloží podle své vůle.

Jenže tohle může každý pochopit jen zcela niterně sám za sebe. Nedá se to sdělit. Všechna slova jsou jen klišé a tanečky kolem Velikonoc, ať už církevní nebo jiné, jsou jen vyprázdněnou formou.

2 0
možnosti
Foto

B41l43a20n55k61a 53F35a44y

27. 3. 2016 14:36

Díky za názor, ale sdílení své víry vidím v pořádku, kdyby lidé nesdíleli víru nebyla by dnes ani Bible..

1 0
možnosti
Foto

B51l73a72n63k67a 14F54a94y

27. 3. 2016 8:41

omlouvám se za případné chyby v článku, ale redakční systém nějak zlobí..:-(

0 0
možnosti
VF

Ten zlobí poslední dobou všechny autory. Snad se to časem zlepší.

0 0
možnosti
FS

Svátky velikonoční jsou sice hezké(je přece jaro),ale vše je založeno jenom na bájích a pověstech. Stručně řečeno,církev tady prodává něco,co nikdy nikdo neviděla a to je opravdu vynikající obchod.Ale,každý ať si věří v co chce a nevnucujme to jiným,byť i hezkými slovy.

0 1
možnosti
Foto

B93l46a66n85k97a 14F19a41y

27. 3. 2016 8:29

je mi líto pokud to berete jako vnucování názoru, čtu v životě hodně věcí, ale názor se snažím udělat vždy svůj..:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..