Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Úspěšný život už v sobě obsahuje hodnocení. Za vhodnější kritérium pokládám spokojený život. Nepoužil bych ani výraz šťastný život.

Předpokladem ke spokojenému životu jsou podle mě dovednosti, které by měl člověk mít příležitost získávat i v průběhu vzdělávání ve škole. Známkování může někoho k získávání takových dovedností motivovat, zatímco jiného může od něj odrazovat.

Za důležité považuji vytvářet takové podmínky, které člověka motivují k získávání potřebných dovedností. Dovednosti potřebné ke spokojenému životu však nejsou stejné pro každého. Podobně se liší i motivující podmínky.

1 0
možnosti
Foto

To nevím, já vesměs měl dvojku z ruštiny. A tu jsem vlastně nikdy nepotřeboval.

Ono jde o to, zda má někdo jedničky, protože to našprtal, a nebo protože látku pochopil.

Naše školství je stále založeno na šprtání a ne na logickém myšlení.

2 0
možnosti
PB

P70e40t34r 16B37u57r90i51a51n

30. 10. 2019 4:43

Dvojku z ruštiny? Fuj!

Já měl vždycky za jedna ;-D

2 0
možnosti
JR

J44a10n 88R24á38ž

29. 10. 2019 18:42

Co s týká jedničkářů, tak si vybavuji příběh jedné premiantky u nás ve škole. Měla vždy samé jedničky až do chvíle, kdy přišel nový učitel zeměpisu, který jí, neznaje jejího otce, dal trojku. Okamžitě přiletěl do školy její otec a chtěl vysvětlení. Učitel ho vzal klidně do třídy a před všemi položil Vlaďce otázku: Viktoriinými vodopády padá voda po nebo proti proudu Zambezi. Nevěděla, ale tatík přesto nechal prověřit učitele, zda je správného třídního původu, aby učil jeho dceru.

Mimochodem: Vlaďka s úspěchem odmaturovala, samozřejmě s vyznamenáním, jestli absolvovala pajdák s červeným diplomem nevím, ale naposledy, co jsem o ní slyšel, dělala krajskou inspektorku. Takže se potvrzuje pravidlo, že jedničkáři mají úspěšný život;-D

PS. V paměti spolužáků ale zůstala jako naprosto pitomá holka a odporný šprt.

5 0
možnosti
BG

Asi jsem taky zustal v pameti spoluzaku jako odporny jednickar a sprt. Ale co vim, tak jako jediny z celeho rocniku mam Ph.D. a v zamestnani docela uspesny. Ze jsem sprt, rikaji nymandi, kteri nedosahli niceho. A nazory nymandu na moji osobu me nezajimaji. Naopak - petkar a jeden z nejvetsich grazlu zustal luzrem i v dospelosti. Ja jsem spokojeny. :-)

0 0
možnosti
Foto

Kdybych sem napsala, k čemu mi ty jedničky byly, smazali by mě.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, na ty se špatně shání oblečení. ;-D

0 0
možnosti
JK

Když dítě slyší neustále tu frázi bez bližšího vysvětlení, jak píšete uč se uč se.....tak je to demotivující.

2 0
možnosti
Foto

Karma za krásné téma, tolik potřebné. Jedničkáři většinou nedopadli moc dobře, učila jsem dost dlouho na Obchodní akademii a přednášela na dalších školách. Ti, co se najdou až na VŠ, tak tito jsou úspěšní, klidně mohou studovat s trojkama, někteří se čtyřkama a pak dostanou červený diplom. Mít samé jedničky je pro dítě velký stres.R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..