Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Gayové mají možnost uzavírat registrované partnerství, muž a žena manželství. A leckdy je to výhodnější. No a pochybuji, že by bylo nějak zle, kdyby se zákon o RP upravil.

0 0
možnosti
Foto

J93i71ř35í 26K12i26n24d38l

19. 10. 2022 21:44

Společnost není možné vnímat jen jako soubor jejích aktuálních členů. Společnost existuje ve své kontinuitě, a je tak nutné myslet na ty, co nás předcházeli, i na ty, co přijdou po nás. Morální normy, které jsou pro přežití společnosti klíčové, tak nemohou být bez dalšího odstraněny hrstkou současných obyvatel západního světa. Mezi takové normy jsou právě ty vztahující se k manželství, neboť manželské pouto vymaňuje člověka z říše zvířat a zajišťuje kontinuitu společnosti.

1 1
možnosti
Foto

Všechny argumenty "proti" vnímám také jako liché a pokrytecké R^

1 0
možnosti
Foto

Tak z komentářů jsem pochopila, že jde jen o NÁZEV. Nikdo nemá nic proti tomu, aby homosexuálové uzavírali vztah požehnaný právními předpisy stejně jako manželství. V tomto tedy žádnou netoleranci nevidím.

Zastánci homosexuálů tvrdí, že musí mít jejich partnerství stejný název jako partnerství heterosexuálů. Heterosexuálové tvrdí, že pojem manželství má historické kořeny a důvody nechtějí se ho vzdát jako označení partnerství mezi mužem a ženou. Oba názory lze pochopit. Chtít ale násilím protlačit pojmenování svazku je blbost. Chce to čas. Budme rádi, že je to to poslední, o co se v naší zemi bojuje.

0 0
možnosti
Foto

J38i48ř11í 24K88i65n72d35l

19. 10. 2022 11:19

Proč minorita má mít stejná práva jako většina. ???Rodinné právo vyrostlo z touhy chránit určitou formu rodinného života, založeného na celoživotním svazku jednoho muže a jedné ženy. Ale když se z manžeství stává svazek dvou osob stejného pohlaví, které státu nic nedají, ztrácejí zákony o rodině smysl. To vede k jednomu k rozkladu společnosti.

5 4
možnosti
JK

Jste na omylu. Nejsou žádná práva minorit a většiny. Práva se u nás vztahují k člověku, tedy k jedinci, a k právním subjektům, nikoli ke skupinám, přičemž každý člověk má stejná práva a všichni lidé jsou si před zákonem rovní. Rodinu naše zákony nijak nedefinují a zákony tu nejsou proto, aby něco dávaly státu, ale aby zajistily rovná práva pro každého jedince. Stát je tady přece pro lidi, nikoli naopak.

1 0
možnosti
BG

Teda upřímně řečeno jsem dost překvapený Vaším názorem. A samozřejmě v dobrém. R^ Neexistuje jediný racionální důvod, proč by manželství nemohli uzavírat různo- i stejnopohlavní páry. Veškeré argumenty - etymologie, děti, tradice, mužský a ženský vzor - jsou prostě liché a jejich odpůrci si jich vymysleli tolik, protože už neví, čím by měli zaujmout. Když neskočí na jeden, skočí určitě na další.

Nicméně naše sousedka si svého manželství s jejím mužem nebude vážit méně, pokud budeme manžely já a můj partner. Ústavní definice manželství nepomohla na Slovensku, nepomůže nikde.

3 3
možnosti
Foto

Z jakého důvodu svazek dvou gayů se musí nazývat manželství ????

3 1
možnosti
BG

Už se ptáš minimálně podesáté, Kindle. Pochybuju, že to pochopíš, když jsi doteď neměl snahu.

0 8
možnosti
Foto

Manželství je soužití partnerů, kteří chtějí být spolu z psychosexuálních důvodů (potřeby). Prostě se mají rádi a rozhodnou se uzavřít svazek, z něhož plynou i určité právní důsledky. Manželství je zcela legitimní svazek, i když ti dva mít děti nemohou nebo mít nechtějí. V takovém případě se ono "posvátné" poslání manželství (zalidňování planety) nekoná. Z tohoto hlediska jsou tedy argumenty odkazující na ono prvotní, starodávné a jakoby vyšší sexuální počínání dvou lidí naprosto liché.

4 1
možnosti
Foto

Co se tyka celibatu, je vice nez zarazejici, jak dlouho se toto dogma drzi. V Bibli dava Buh celibat jako moznost, volbu. Nikde a nikomu manzelstvi (mezi muzem a zenou) nezakazuje, ani duchovnim. Celibat zpusobil tolik zla i ostudy, ztraty duvery, ale katolicka cirkev se ho porad nechce vzdat.

O co tedy homosexualum jde? O nazev nebo pravni vztah stejny jako ma manzelstvi? Pokud kritizuji, ze registrovane partnerstvi ma jine pravni dusledky nez manzelstvi, necht bojuji za rozsireni dopadu v NOZ a vybojuji to rychle. Pokud ale bojuji primarne o nazev, pak jde o symbol.

7 1
možnosti
RJ

Píši totéž jinými slovy.

0 0
možnosti
RJ

Vaše vývody ohledně katolické církve jsou podle mne nespravedlivé. Nebo lépe řečeno, v zemi která je snad nejateističtější v Evropě , nespravedlivé. K církvím, obzvláště té katolické, mám mnoho výhrad ale její vliv na "odpor" proti manželství homosexuálů je podle mého v ČR zcela marginální.

Problém je totiž trochu jinde, v samotném pojmu manželství. Řekněme "názvoslovném". Vy, zrovna tak jako různí jiní "bojovníci" za práva, se dobýváte do dveří které jsou v podstatě otevřené. Soudím, že drtivá většina lidí nemá sebemenší problém s úrovní "práv" menšin. Problém je právě v tom "názvosloví".

10 1
možnosti
BG

Zajímavé, že tady máte problém s názvoslovím, ale u slov jako "žaluzie" nebo "mariáš" je Vám to jedno. ;-D Tak buďte názorově konzistentní, ano? ;-)

0 3
možnosti
PC

Gayové nikomu rozumnému nevadí. Co ale dost lidem (vč. mnohých homosexuálů!) vadí, je, že homosexuálům už nestačí registrované partnerství, ale požadují jakési "manželství", k čemuž ještě docela drsně prosazují svůj "nárok" na adopci dětí. Chtělo by to vědět, že žádný takový nárok (mít nebo vychovávat děti) neexistuje, a to ani pro homosexuály, ani pro heterosexuály.

Vypadá to pak, že více než o lásku dvou lidí, ať už jakkoli sexuálně orientovaných, jde mnohým o jejich nekonečné zviditelňování se. Je-li někdo gay (lesba), pak je přece logické, že s jedincem stejného pohlaví nemůže zplodit dítě. To ostatně nejde ani mnohým heterosexuálním párům, ač k tomu biologicky vybaveni. Demonstrují snad (nebo jinak vsude možně tvrdě prosazují) za "právo" na adopci, jak to dělají někteří homosexuálové (hlavně tedy gayové)?

Gayů, leseb i ostatních podobných skupin, kteří uvažují racionálně a nepotřebují stále za něco "bojovat", resp. se zviditelňovat (protože alfou a omegou jejich vztahu je láska!), si vážím stejně tak jako všech ostatních, kteří to tak cítí (a ve svém životě realizují). A myslím, že nás takových je většina.

12 1
možnosti
RJ

Přesně. On základ celého mediálního cirkusu je právě v tom "zviditelňování".

3 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..