Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

proč píšete takové hlouposti ? proč ?

1 1
možnosti
JM

Zůstaň mým domovem...https://www.youtube.com/watch?v=SGgNqsUsKAI

Na Slavíka jsem se nedíval, ale díky netu jsem to dohnal. S muzikou i se slovy Tomáše Ortela jsem spokojený. Snad není mimo mísu, že jsem ročník 1936... [>-]

32 1
možnosti
MM

Soudruzi,

v zájmu ochrany našeho národního kulturního dědictví, pravdy a lásky je potřeba přijmout určitá pravidla. Předesílám, že se nejedná o cenzuru, ale o ochranu zásad života v pravdě a lásce. Kdo by nechtěl žít v pravdě a lásce, toho zabijem, zakopeme za kavárnou a ještě mu pochčijem hrob a následně to všechno popřem, protože my kulturní fronta jsme sakra drsný.

1. Interpret musí mít čistý kádrový profil.

Souběžně s uměleckou dráhou nebo ještě před ní je možné provozovat jen nezávadné, prestižní, společensky oceňované a ctnostné činnosti, jako například profesi kolotočáře, luxusní děvky nebo prostituta, alkoholika nebo narkomana. Minimum je hulení trávy nebo těžký alkoholismus. Naopak nepřípustné je, aby se do klubu vetřel člověk, který se živí vlastní hlavou nebo rukama u toho jako že na vedlejšák zpívá. Oceňuje se, když je umělec aktivní v těch správných neziskových organizacích nebo alespoň těm správným posílá peníze, adoptuje děti z Afiky nebo jejich rodičům platí leasingové splátky na kalašnikov, aby ulevil rodinnému rozpočtu v dobách pravidelných kmenových válek. O takových věcech, jako že jezdí na koncerty na kole a energii pro aparaturu získává šlapáním (na k tomu sestrojeném generátoru, samozřejmě) ani nemluvě, to se bere jako samozřejmost.

2. Hudební skupina musí mít multikulturně vyvážené a genderově vybalancované složení

Doby genderově nestabilních skupin složených ze samých bělochů patří minulosti. Určitě bude perspektivnější hudební skupina s lesbickou černošskou bubenicí na vozíku. Idee multikulturalismu je třeba podřídit i volbu hudebních nebo spíše zvukových nástrojů. I božský Karel si jistě rád zazpívá za zvuků bubnů bongo a pak bude nabírat dech při niněrovém sólu. Již sám název skupiny musí být zcela nekonfliktní a musí mít pozitivní vyznění, hudebníci musí být slušně oblečení do fair trade oblečení a mít dostatečně alternativní look.

22 3
možnosti
MM

3. V textu eventuální skladby nesmí být nic závadného

Přitom je zejména třeba uvážit, že to, co je nezávadné dnes, se může velmi snadno stát závadným v budoucnu v důsledku změny společenských poměrů. Jediným řešením je proto, aby texty písní, jsou-li vůbec nějaké, byly naprosto o ničem. V tom udělala česká popmusic obrovský pokrok. Ukázkou je například aktuálně populární skladba skupiny Mandrage, která pojednává o tom, že slečna, nebo snad mladý muž má v hlavě brouky z májový louky. Na první pohled takový sračky snad nikomu vadit nemohou, ale zvedám varovný prst nebo hned celou pravou ruku. Současné společenské klima sice umožňuje mít v hlavě brouky, ale co za pět let? Jací to byli brouci? Nebyli chránění nějakým zákonem a nebude je bohyně Gaya v budoucnu postrádat?

Je třeba dále rozvíjet a vylepšovat tradiční hudební styly. Nejperspektivnější je tzv. pop pro kriply, který výrazně reprezentuje již zmíněná skupina NoName nebo tradiční stálice Chinaski. Hudebně uniformní písně jsou v podstatě o tom, že by interpret rád souložil, ale nemá s kým, nemá čím nebo neví, proč by vůbec měl. Tradičními pozitivními tématy pro texty písní v populární hudbě tak mohou být láska s lidmi stejného nebo v nejhorším případě i opačného pohlaví, zvířátka, drogy, láska se zvířátky pod drogama, ochrana přírody, cyklistika nebo demonstrativní projevování odporu k negativním společenským trendům. V textech by také bylo možné nabádat lid k toleranci, k pozitivnímu vztahu k silovým složkám státu nebo konzumaci výrobků z koncernu Agrofert. http://dfens-cz.com/orteluv-slavik/

19 3
možnosti
Foto

P76e80t49r 51H97a44n35n38i86g

28. 11. 2016 17:54

Čtenost tohoto blogu jasně ukazuje, že lidi zajímá vše jiné než politika. Jenže zajímá někoho ještě i populární hudba? Respektive zajímá lidi ještě vůbec něco?

2 2
možnosti
Foto

B51l75a87n82k26a 39F10a62y

28. 11. 2016 18:13

To se mýlíté pane Hannig, lidé jsou nespokojení a frustrování, takže je to o politice, nenávisti a Ortelu a na poslední řádě o muzice..

4 1
možnosti
LO

L41u14b56o92š 25O70t37t

28. 11. 2016 15:44

Je velká škoda, že v kategorii zpěváků zapomněl náš národ na Járu Cimrmana, protože si myslím, že by měl šanci na 2. místo určitě....

3 2
možnosti
IR

I94v94a 49R49a54k34o94v44á

28. 11. 2016 15:30

Kde vidíte v písničkách Ortelu xenofobii?

14 2
možnosti
Foto

B55l69a62n64k18a 10F47a40y

28. 11. 2016 18:14

A znáte je vůbec?

2 7
možnosti
MK

Karel Gott by asi ve slavíkovi taky neměl být, zpívá "dám dělovou ránu, ... rozbořím dům..." Jasný návod pro teroristy.

Alespoň že tam není Vacek s "Krásnou cikánkou" romka mu tam asi kazila rým.

A už vůbec nechápu, jak se komedií století mohl stát film S tebou mne baví svět. Vždyť je tam dětská nahota !

24 0
možnosti
TP

T65o61m19á22š 56P13í93c85l

28. 11. 2016 16:31

Dodal bych, že v té Gottově písni je i o tom, že sváže strýčka svého sexuálního objektu a poté se oné dívky zmocní.

7 0
možnosti
MH

Strašnej blábol, nechápu proč MF na tenhle text upoutává... Rv Kdyby se dala karma snižovat, je to v mínusu!

16 2
možnosti
MS

Tady si myslím-a je to jen můj osobní pohled,že už nejde o hlasování,ale o vyřizování účtů mezi obyčejným lidem a umělci,kteří vyhlašují týdny neklidu, moralizují a sami mají tuny másla na hlavě-stejně jako profesoři,akademici atd.

Když jednou Tomáš Klus porazil Karla Gotta,tak lidé také hlasovali pro konkrétní song"Za co pane Bože,za co" a to jen proto,že věděli o čem text písničky je a proti komu je mířen a stejně to vidím v písničkách Ortelu.

Ale třeba se mýlím a vkus obyčejného lidu prostě jen nekoresponduje s tím vaším. To je ale riziko demokratických voleb.

30 1
možnosti
Foto

B95l35a66n14k11a 54F94a53y

28. 11. 2016 10:14

Celá diskuse je spíše o vyřizování účtů a osobní nespokojenosti..

1 3
možnosti
ZH

Berte to jako anketu ceskeho hudebního nevkusu, která ma medialni podporu. Holt to nejsou Grammy.

1 1
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..