Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Slavík je prostě přežitá blbost. Střelím si do vlastních řad, písnička Mešita od Orterlu se mi líbí a plně vyjadřuje mé myšlenky o islámu. Klidně si tu kapelu někde na fesťáku poslechnu, ač rock není úplně můj šálek čaje. Nicméně z hlediska popularity je jejich úspěch nesmysl. Je to youtube interpret, nikoliv mainstrem. Stejně jako vítězství/umístění lidí jak Gott, Bílá, Absolonová, David, Olympic. Ti lidi neměli léta letoucí jakýkoliv hit. Před cca 15 roky ve slavíku bodovali momentálně úspěšní zpěváci - Csáková, Muk, Basiková, Maxa, Lunetici, Holki. Dnes by tam měli být Atmo Music, Jelen, Lake Malawi, Lenny, Lipo, Mirai, Sebastian, Slza, Xindl X. Smysl by dávali Chinaski, Kryštof. To jsou kapely/interpreti, kteří jedou v rádicích, hitparádách. Místo toho vyhrává Gott, a písnička roku Země vstává... jako co to je? Na kterým rádiu tohle hráli? Nikde. Chybí nám tu cena typu americká Grammy, která oceňuje opravdu úspěšné interprety, nikoliv někoho za zásluhy.

14 0
možnosti
PH

P53a45v50e68l 35H76o17r67á76k

28. 11. 2016 8:19

Proč by tam měli být Vámi jmenovaní současní úspěšní, když jim lidé hlasy neposílají. To je anketa o tom, kolik jsou lidé ochotni komu poslat hlasů. Nemá to nic společného s počtem koncertů, nových hitů a kvalitou zpěvu. Prostě je to tak nastavené. Dokud to někomu vydělává peníze, bude to organizovat.

4 0
možnosti
PV

P57e53t39r 83V17í65t

28. 11. 2016 0:59

Ale punk je jinde...

1 0
možnosti
VP

Moje hypotéza ohledně úspěchu Ortelu je tato:

Z hlediska instrumentální zručnosti se pohybují mezi Kabátem a Plastic People, z hlediska vizuálního se inspirovali Lucií Bílou a Efou Warnou a tato kombinace zabrala. Nejásám není proč.

3 2
možnosti
VP

Nebýt politiky mainstreamových médií a pár šíbrů, kteří rozhodují o tom, co se bude hrát v rádiích, tak tu máme mnohem zajímavější scénu, než Ewu Farnou, Kabát a spol.

Ortel je jen důsledkem celého marasmu.

2 0
možnosti
MM

Paní Blanko, jsem šťasten, že idnes.cz poutal Váš blog zřejmě proto, že jeho nejpodstatnějším sdělením je to, že je (podle Vás) ortel xenofobní. Opravdu děkuji, že mi jsou každodenně rozšiřovány obzory a opakován ten "správný názor".

Je ale s podivem, že jste nepochopila smysl "soutěže" Zlatý slavík. To není o kulturním přínosu, kvalitě, hodnotnosti. To je prostě soutěž popularity. Nebo snad lidé podle Vás nemají právo dát najevo, co se jim líbí? Chcete jim toto právo upírat?

tato spůolečnost se skládá nejen z lidí různého či žádného vyznání, vzdělání, ale i různého intelektu.

On třeba zedník nepobral tolik inzeligence jako Vy, ale to neznamená, že je špatný člověk, stejně tak, jako Váš intelekt neznamená, že dobrý člověk jste. Ten zedník mám plné právo na to, aby se mu líbily písničky kohokoli, které Vy považujete možná za podřadné a nelíbil se mu třeba Vivaldi, kterého si možná pouštíte Vy.

Jinak souhlasím s Vámi, že tato soutěž je vcelku o ničem, stejně, jako většina soutěží.

30 0
možnosti
Foto

B80l15a16n97k81a 69F16a76y

28. 11. 2016 10:08

Trošku toho motáte víc dohromady, zedník není podřadná profese, to si tam přidáváte sám své úvahy, ale pokud někdo zpívá texty jako Ortel, tak tam nepatří, najděte si je..

2 15
možnosti
JH

J63a35n 29H19l62e69d82í57k

27. 11. 2016 23:13

Elinka von Gott bylo to nejlepší, co vlezlo na scénu, Bílá standard, Farná výborná, Lucie je ze hry, Ortel pravil jen kousíček reálné pravdy, kterou snílci odmítají vůbec registrovat. Ale furt nemohu přijít na to, proč se vehementně odmítá mme Melodie

2 1
možnosti
TH

Ty jejich texty nejsou pravda, ale blabol.

0 4
možnosti
MF

Vážená paní, můžete mi uvést příklad xenofobního nebo rasistického textu v písních Oretu?

A to odhlížím od toho, jak zprofanované slovo xenofobie je a jak se do něj balí i věci, které s jeho významem nemají nic společného...

15 1
možnosti
ZH

Pan Ortel se dokonce umístil i druhý v kategorii zpěváků, tedy hned za Goťákem. Jen tak pro představu, tohle je náš stříbrný slavík:

Probuďte se válečníci,

v naší Český zemi,

Sražte hvězdu šesticípou,

co chce zářit na nebi,

Probuďte se válečníci,

bílý Evropy,

sražte konečně na kolena,

ty židovský psy...

Jestliže si necháme dále,

ničit naší zem, nedube už Čechů, budem otroky jen, Proto vezmem svý zbraně, pevně do rukou, vyženem je z Evpory, ať třeba chcípnou, (Conflict 88 - Sionismus) A ještě oslavná píseň Rudolfa Hesse (bojovníka za bílou Evropu). Ta je dokonce i na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=3HhZtietBVc Zdroj: http://danieltomas.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=569794

6 6
možnosti
KV

Opět jsou zde xenofobové?

2 2
možnosti
RS

Byl jsem inspirovan timto blogem. I zaposlouchal jsem se... Zpivat se u nas umi. To jo. Slova by usly, ne jak ten anglicky blabol. Ale hudba je strasna. Nejsem konzervativni. Snazim se pochopit, co sladatel chce rici. Ale ta nase muzika zeje praznotou. Ale byly i jine casy. Asi se musi pockat.

1 0
možnosti
JO

J92a15n 75O78l27i20n

27. 11. 2016 18:23

Paní Fay, to je neskutečný blábol. To by vůbec na blogu idnes nemělo být. A přesto je. Tak se smiřte s tím, že i jinde může být někdo, kdo by tam neměl vůbec být - podle Vás.

62 1
možnosti
Foto

B67l68a96n50k11a 17F95a47y

28. 11. 2016 10:09

no neslutečné bláboly jsou spíš texty Ortelu..

1 9
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..