Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

A50d80a43m 40R67y76c53h71l62ý

27. 11. 2016 17:53

Píšete pokrytecky. Sama uznávate že slavík je víc o fanouscich než o hudbě a když se díky tomu někdo dostane na druhé místo tak říkáte že tam nemá být.... Typická ženská která neví co chce..kolikrát jste rozvedená? A pokud někde někdo někomu uřízne hlavu z náboženského přesvědčení tak je to větší svinstvo než to že o tom někdo zpívá a odsuzuje to....

24 2
možnosti
Foto

B48l23a86n54k53a 27F33a21y

28. 11. 2016 10:11

Svoboda projevu ano, nabádání k nenávisti ne!

1 5
možnosti
SJ

Možná by se mohla autorka, udajně písničkářka a textařka, pochlubit svojí tvorbou. Ve výsledcích slavíků se její jméno neobjevuje ani na 114. místě, a na youtube a internetu taky nic (snad kromě FB a blogu na iDnes).

Ortel se svojí tvorbou uživí. Nezdá se, že by to byl případ paní blogerky. :-)

11 1
možnosti
Foto

B46l61a23n36k81a 43F93a80y

28. 11. 2016 10:11

pochlubím, nebojte..

0 1
možnosti
VH

Vy jste to nepochopil. Slavík opravdu není a nikdy nebyl především o kvalitě, Vždy byl o divácké přízni. Tak byl zamýšlen, tak byl založen a takový je. Divácká anketa nemůže o kvalitě (neboť nehlasují odborníci). Stejně, jako o kvalitě nemohou být volby či referenda.

Padesát slavíků Gotta vypovídá o tom, že již padesát let ho posluchači milují (již téměř tři generace), nic víc. Umístění Ortelu vypovídá o náladách posluchačů. Otázka, proč se kdysi líbil Kryl nyní jeho antipól Ortel je o něčem jiném, než o kráse hudby, textu či zpěvu.

12 0
možnosti
VK

O Ortelu se mluví 14 dní v roce. Týden před Slavíky, týden po nich. Jsem kulturně založen, ale nezaznamenal jsem v okolí mého bydliště žádný jejich koncert. To není samozřejmě ukazatel, ale kapela jejich formátu, dvakrát po sobě bedna, tak to musí vyprodávat nejměně kulturáky a sportovní haly okresních měst a jednou do roka O2 arénu, je to tak?

Vsadím se, že mnoho lidí z těch, kteří jim dali hlas, neznají ani tři jejich písničky. Je to dítě revolty sociálních sítí. Spíše oběť a čím dřív si to uvědomí, tím lépe. Včera se pan Ortel bral smrtelně vážně, jako by na něho pod podiem čekali agenti BIS a on byl nejsledovanější disident. Je mi jich spíše líto.

7 14
možnosti
SJ

Vy jste, soudě podle vašich příspěvků, založen spíš jen multikulturně. Užívejte si to rychle. Protože ten váš neomarxismus taky směřuje do propadliště dějin, pane Kopřivo.

8 2
možnosti
SJ

Autorka má hlavu propláchlou neomarximsem. Patrné je to z jejího politicko-korektního užití slova "xenofóbní" a snahy společenské popravy T. Ortela (společenského vyloučení a izolace).

Termín xenofóbie znamená v neomarxistické mluvě nesouhlas s multikulturalismem (tj. islamizací bez odporu).

16 3
možnosti
JK

Protože má Ortel xenofobní texty, neměl by soutěžit?

4 0
možnosti
BG

Jejich texty nestojí za nic. A o zpěvu už se vůbec nedá mluvit. To už by mohl soutěžit třeba J. Nohavica nebo J. Uhlíř.

Ortel má pravdivé texty, o tom žádná a beze zbytku s nimi souhlasím. Ale ta se dá vyjádřit i jinak. Na Slavících neměli co dělat. Už jen proto, že slavíci zpívají jinak.

2 18
možnosti
Foto

J33o60s29e88f 12Č67i70h59á84k

27. 11. 2016 15:29

Musím přiznat, že nechápu co donutí 1,2 milionů lidí koukat na tuto ubohost.

5 0
možnosti
Foto

Český slavík je estráda socialistického střihu, která není ani o hudbě, ani o populární hudbě. Nikdy nebyla. Je o tom, že se několik desítek tisíc lidí rozhodne z nějakého, mně neznámého důvodu, podpořit interprety, kteří se jim líbí. Nemá to žádnou vypovídací hodnotu a už vůbec ne o umělecké úrovni vítězů. Pak to dopadne tak, že vyhraje Gott, který již několik let, bohužel, není zpěvák, třetí je David, který ještě delší dobu nic nového neudělal a druhý je Ortel, který je zpěvák jedině za těch okolností, že je zpěvákem každý, kdo se osmělil zpívat mimo svou koupelnu. Je mi úplně jedno o čem Ortel zpívá, ale dokud bude někdo tvrdit, že je to zpěvák, Lucie Vondráčková zpěvačka a některá místa obsadí hudební vykopávky typu Gotta, Davida nebo Bílé, pak jediné, co mohu se Slavíkem dělat, je jej naprosto ignorovat. PS: Tobě karma R^:-)

9 4
možnosti
VH

Souhlas, až na jednu (myslím nikoliv nepodstatnou) výhradu: nemá to se socialismem co dělat. Soutěže popularity "frčí" celým světem. Nemylte se - ne vždy to, co se Vám nelíbí, je socialistické.

5 0
možnosti
JR

J11a46n 84R17á66ž

27. 11. 2016 13:50

Paní Fay prý nechápe, proč jsou Ortel i její frontman na vyhlášení Českého Slavíka. Stačí, když si přečte čtvrtý odstavec svého textu. Tam odpověď najde. Že jsou fanoušci Ortelu odlišní od lidí, se kterými se paní Fay setkává, je jen důkazem od reality odtrženého skleníku, ve kterém žije! A za to Český Slavík opravdu nemůže, i když se z něho stalo cirkusové show...viz hosté a české populární hudbě by jenom prospělo, aby byl zrušen.

33 3
možnosti
PH

P68e16t44r 79H17a27j42d86a

27. 11. 2016 14:31

Já nejsem v "od reality odtrženém skleníku", ale také nejsem xenofob, rasista a pitomec.

2 3
možnosti
VC

Xenofobie je strach z neznámého. Něco naprosto přirozené člověku. Na tom jsou založena některá náboženství. strach z pekla je zářným příkladem xenofobie, jak u křesťanů, tak muslimů. Nejxenobnější jsou tedy církve.

10 1
možnosti
FN

R^ ;-D

Víte, ještě že jsou ty škatulky. Jak jinak si to vyřídit s někým kdo má jiný názor? S někým, jehož projev neporušuje žádná pravidla? Jedině tak, že se jeho názory uzavřou do určité "škatulky" a tato škatulka se veřejně haní. Takže chudák ten, kdo má skutečný strach z neznámých věcí, se objeví ve stejné "škatulce" jako někdo, kdo má strach z věcí dobře známých...

A největší paradox je, že za slova o tom, že by se nelegální migranti měli vyhostit, jsou někteří ochotni vás vláčet tiskem a zostuzovat kde to jen jde. Přitom tento požadavek je vysloveně uveden v zákoně, ve směrnici EU a když si otevřete iDnes, kde vidíte článek, že se EU snaží uzavírat dohody s africkými státy, aby přebíraly nelegální migranty.....,

tak pak se tomu lze jen smát

9 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 30,19
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..