Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

V Bibli na to existuje hezké přirovnání když před Ježíše přivedou prostitutku aby ji odsoudil a on jim řekne to své slavné: " Kdo jsi bez viny hoď po ní kamenem"...

0 0
možnosti
ZZ

Někoho přeci na pranýř dát musíme, ne ?

Vždycky tomu tak bylo a je tomu tak stále.

1 1
možnosti
KK

Nová doba. Dneska už se lidé nepranýřují jen za to, co řekli a udělali, ale i za to, co neřekli a neudělali.

0 0
možnosti
JG

To je moc hezky napsané.

2 0
možnosti
Foto

B87l88a72n86k21a 42F70a72y

10. 3. 2022 16:10

díky Jitko,:-) doufám, že se máte dobře..

0 0
možnosti
PB

P14e22t85r 80B73u34r57i25a20n

10. 3. 2022 11:34

"Nám by nevadilo, žes nevstúpil, nám vadí žes vystúpil."

Takto nějak by se dala parafrázovat ona Nohavicova medaile. Ono je už vcelku jedno, že ji nevrátil, chyba byla si ji jet převzít. Teď se mu z ní stal takový tvarůžek v batohu v zavazadlovém prostoru letadla, který si někdo přibalil ještě v době, kdy nesmrděl.

Putin byl KGBák a tvrdý bolševik ještě za éry Vysockého. Po roce 2014 za jeho vlády Rusko napadlo a ukradlo Krym, Doněcko, Luhansko. Putin popřel neoznačené vojáky na Krymu, aby je pak s velkým výsměchem přiznal a dekoroval. Popřel i své vojáky na východě Ukrajiny, aby se současně velitelem oblasti stal hned na to důstojník FSB Girkin. Popřel i sestřelení letu MH17 a zavraždění 298 lidí z něj, a následně bylo z toho Rusko usvědčeno mezinárodními vyšetřovateli.

A v této atmosféře si jede Nohavica převzít metál od nejvyššího KGBáka za písničku Pravda a lež. A přebírá ji na stejném místě, kde předtím i ruští hrdlořezové z Krymu, Doněcka a Luhanska.

Když ne přímo odporné, tak minimálně morální selhání 1. stupně.

K Jágrovi se nebudu vyjadřovat, protože neznám jeho důvody k tomu, nebavit se napřímo o válce na Ukrajině.

8 1
možnosti
PB

P79e42t65r 91B47u49r12i86a47n

10. 3. 2022 11:52

P.S. Nohavicovy písně nebyly za komára zakázané, mýlíte se.

3 0
možnosti
Foto

Vrátit či nevrátit, to není oč mi tu zde běží, když tolikrát byly již napsány na tenký led postoje protichůdné a mnoho šprochů, na nichž na obou stranách bylo pravdy více nebo aspoň trochu.

Jen zmínit dovolím si Vám, že nepoznám, čí víra mělká je a proč, čí hluboká a čím. Nejsem si vůbec jist, že vždy se na rozcestí světlou volbou projeví, když příkladů je nespočet, kdy zdálo se, že spí a mžourá na neštěstí . Když svoje peklo otevírá svět.

0 0
možnosti
Foto

B91l17a70n82k70a 26F38a34y

10. 3. 2022 11:24

ta hloubka se projeví vašim vnitřním postojem a důvěrou a vztahem k Bohu, souvisí hlavně s tím, kdo věří, pro pozorovatele z vnějšku je to často neviditelné, ale dá se to poznat, hlavně v těžkých dobách, kdy místo sebe upřednostňujeme hlavně druhé, kdy dokážeme odpouštět lidem, kteří by si podle lidských měřítek žádné odpuštění třeba vůbec nezasloužili..

0 0
možnosti
Foto

R^ Kazdemu,kdo premysli uz doslo,ze jde o valku mocnosti o zdroje a uzemi,Zelensky byl zneuzit a Ukrajina obetovana. Budeme radi,kdyz prezijeme a nebude ani svetova valka ani nebouchnou jaderne elektrarny s vycerpanou obsluhou a potizemi s chlazenim reaktoru. A v cesku jednobarevne videni a hon na Nohavicu,ktery nakonec pisnemi narody (ne politiky) sblizoval.... Prala bych si,aby lidi pres travu videli i les a premysleli.

3 2
možnosti

Přesně to bych přál i vám (pokud tedy nepracujete v cizím žoldu).:-/

3 0
možnosti
TP

Zkusím vám vysvětlit svůj pohled. Na začátku 80. let jsem poprvé slyšel Nohavicu z kazety a byl to pro mě zázrak. Postupně jsem Jarka miloval víc a víc a byl pro mě symbol odporu proti vládnoucímu systému. Člověk, který se nebojí a postaví se tomu špatnému. Měl jsem všechna jeho alba (vydání toho z Pantonu bylo nepochopitelné, později jsem pochopil, čím bylo vykoupeno) a chodil na jeho koncerty. Když jsem se dozvěděl, že měl spolupracovat s STB, byl to šok. Odmítání. To by "můj" Jarek nikdy neudělal. A Jarek mlčel a čekal, až to nejhorší pomine. Potom se "vzletně" vyjádřil, že seděl s ku..., ale nešel s ní na pokoj. Trochu málo, ale odpustil jsem. Říkal jsem si, že nevím, jak bych se sám zachoval. Třeba bych měl strach o rodinu. Když se později začalo ukazovat, že s ní možná jenom neseděl, bylo mi moc smutno, ale pořád ještě jsem to rozdýchal. Pak přišla medaile od Putina a její nadšené přijetí. To už bylo moc. Najednou se ze symbolu boje proti útlaku, stal symbol útlaku. A po invazi na Ukrajinu zase mlčel. Pak přišla výmluva, že to byla medaile za písničky a to bylo všechno. Však ono se to přežene. Když se nepřehnalo a zabředával hlouběji a hlouběji, tak se teprve začal snažit napravit situaci. Přesto jsem dodnes neslyšel, že by řekl cokoliv o Putinovi. Jen obecné odsouzení války. Nic víc. Pro mě obrovský smutek a zklamání. Přišel jsem o Symbol. Tentokrát definitivně. Protože jej potkávám celkem často, bude mi stále připomínat to zklamání. Stejně jako jeho tvorba. Nějak mi ty písničky začaly skřípat. No a Jágr je trochu podobný. 68= invaze do Československa. A najednou se chodí po špičkách, kolem invaze na Ukrajinu. Nepranýřuju, ale právo být zklamán a rozčarován a dát to najevo, to snad mám.

12 0
možnosti
MB

Když si nějakého zbožštíte, nedivte se, že jste potom zklamán.

0 0
možnosti

Tak tady jistě nejde o to, aby Nohavicovo gesto pochopil Putin. Ten nám může být ukradený. Už mě dost štvou názory lidí na Nohavicu, ovlivněné jeho tvorbou. Jedna věc je přece Nohavica jako písníčkář a básník, a druhá, jaký je člověk.

1 0
možnosti
Foto

Já to teď prostě oddělit nedokážu. Nejde to.

0 0
možnosti
PL

Píšete: (...v minulém režimu...) "Jeho písně však byly zakázané,..."

Něco mi uniklo? Chodil jsem na koncerty nějakého jiného Nohavici?

LP Darmoděj (Panton 1988), 2 EP Písně pro VV (Panton 1988), LP Osmá barva duhy (Panton 1989) ...

0 0
možnosti
ZZ

Zákaz vystupování měl - o tom není třeba diskutovat - ovšem i ty zákazy byly časově omezené.

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 25,45
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..