Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den, pochopil bych všechno.... ale to, že Nohavica nyní není schopen situaci vyhodnotit a virtuálně jim medaily hodit na hlavu nedokážu pochopit. Roky sloužil jako nástroj propagandy zlorežimu (nesoudím zda vědomky či ne) dnes už to musí vidět. Ano, medaily za válčení nedostal. Ale byl tím kamínkem, který k situaci kdy padají bomby na porodnice pomohl.

9 1
možnosti
ZZ

A my všichni ostatní víme co je realita a co je poněkud upravená pravda ?

Své vlastní názory si tvoříte na základě předkládaných informací. Jsou všechny pravdivé ?

:-/

0 0
možnosti
EH

Slova, ne činy, zní českou kotlinou. Nohavica mohl prohlásit, že metál vrátí a tajně si ho nechat. Česká pošta asi do Moskvy nedoručuje. Jagr by měl víc úcty za odsouzení Ruska než za pomoc Ukrajině.

Oba mají rovnou páteř.

1 1
možnosti
PK

Oba mají rovnou páteř.

Tak s tímhle jste to povýšila. :-)

4 0
možnosti
Foto

V Skvěle jste to napsala. Potřebu pranýřovat asi mají lidé, kteří si o sobě myslí, že oni jsou lepší, na vyšší morální úrovni... a nemusí to tak být. Je třeba si připustit, že ani já nejsem o nic lepší, že se dopouštím spousty chyb a poklesků, jak tedy mám soudit jiné lidi? A navíc ty, kteří mi nikdy neublížili, ba naopak, obohatili mě (J. Nohavica). Jo, a ta davová psychóza, přidat se k davu (a zvracet ;-D), to je silný magnet.

9 2
možnosti
PK

Zajímavá úvaha. Vždyť přeci vy druhé také soudíte. Alespoň tedy ve svém příspěvku o nich píšete.

;-D

2 0
možnosti
Foto

Jaromír Nohavica je člověk, který je nadán od B-ha géniem slova. Je v pravém smyslu slova básníkem naší doby a to jedinečným. Nevidím v současnosti nikoho, kdo by se mu kvalitou textů byť jen přiblížil.

On vše toto nepochybně ví. Jedinou otázkou dodnes pro mne nezodpovězenou je to, proč za výše popsaných okolností potřeboval připíchnout do klopy nejprve metál od jedince, sídlícího na Hradě, o jehož morálních kvalitách musel vědět a stejně se zařadit do stejného zástupu různých "takyumělců", starých komunistických kádrů a jedinců, jejichž jediným důvodem byla přítulnost k hlavě státu. A poté totéž později od agenta KGB, o jehož činnosti (umlčování opozičních novinářů třeba i jejich likvidací) musel pan Nohavica vědět. Člověk, který adoruje Vysockého a Okudžavu, který zpívá Divoké koně (jistě tu píseň znáte), se chová přesně opačně, než ti, které on - Nohavica - adoruje či o kterých zpívá.

Souhlasím, že pokud by nyní vracel oba metály, byl by směšný jako třeba pan Hůlka. On je neměl nikdy vzít. Protože, jak praví hostinský v pohádce Tři veteráni na žádost Serváce, aby jim nalil rumíček výměnou za nějaké vyznamenání. "Za tohle si koupíš tak akorát prd".

9 2
možnosti
EH

Nohavica je taky člověk a je rád oceněn. Má i své politické preference, ale na rozdíl od jiných nedělá aktivismus.

Zeman je demokratický zvolený prezident, který má plno chyb, ale vyhrál jako menší zlo. Bojkot Zemana (nebo Fialy) je plivání na demokracii. Zviditelňování pseudomoralky. Protože ryzí morálka se pozná jenom v krizi.

0 0
možnosti
PK

Pranýřování? Já bych to spíše nazval kritikou. A to zcela odůvodněnou.

Oba pánové si dost ušpinili svými předchozími kroky pověst. Nohavica jakožto donašeč pro STB a poté přijetím medaile.

Jágr rozhodnutím, hrát místo na Kladně v Omsku, intervencí za Čínu a v neposlední řadě, podporováním STBáka ve funkci.

Jestliže takový člověk jasně neodsoudí vraha Putina a agresivní invazi, kdy se bombardují města, školy, školky, nemocnice ...poté mi připadá přistup v podobě odehraného zápasu na podporu uprchlíků sice hezké gesto, ale je to spíše kupování si odpustku za své předchozí, životní kroky.

Bohužel. Jinak to nevidím a přitom bych si to přál vidět růžovými brýlemi. Proč? Protože jsem měl oba rád.

4 7
možnosti
PK

Ne není, pranýřovat někoho za jeho (i odlišný) názor budí dojem, že my sami říkáme vždycky jen pravdu a nic než pravdu a .....

10 0
možnosti
ST

"Jeho písně však byly zakázané, takže mám pocit, že o nějaké angažovanosti by se dalo docela dost polemizovat."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Jarom%C3%ADr_Nohavica#Spolupr%C3%A1ce_s_StB

1 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..