Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

PS: Tu partu níže verze s rezervou. Seběhnou se pod každý článek se jménem JN.

0 1
možnosti

S Vaším blogem jednoznačně souhlasím. I když Nohavica není můj šálek čaje (a to po více stránkách), to, co se kolem něj děje, svědčí o morální zkáze všech, kteří by tak rádi kamenovali nejen jeho, ale každého, kdo se opováží byť jen vznést netypickou, do oficiální linie nezapadající otázku.

Vám karmaR^

2 0
možnosti
Foto

Ono se do té sekané dá semlít ledacos, ale úplně cokoli ne. Třeba pistáciovou zmrzlinu bych tam nedával.

Teď vážně: Rozumím snad každé jednotlivé otázce, kterou nadhazujete, jenom v nich nedokážu najít nějakou společnou pointu a vy mi ji nenabízíte.

Morálka umělce versus jeho tvorba je téma staré asi jako umění samo. Můžeme ji zcela ignorovat, stejně jako preferovat nebo tak nějak napůl...

Umělci, které zmiňujete se vesměs stali určitými symboly. U symbolu diskotékové taneční hudby mně osobně vůbec netrápí názory ani morálka autora a interpreta, což platí i u "zlatého slavíka".

Stal-li se však někdo symbolem svobodomyslnosti, vzdoru a nezávislosti může být prozření, že to byl vzor zcela falešný, docela bolestivé. Pro mě to je bolestivé. Ne snad tak, že bych Nohavicu přestal poslouchat, ale budu se snažit odmyslet si autora, což na koncertě jde docela těžko. Proto také rozumím tomu, že nějaký zřizovatel si jeho koncert nepřeje. Má na to právo a nemá to nic společného s nějakým zákazem systémovým.

2 1
možnosti

Nezlobte se, ona autorka se jen snaží "omastit" ten náš rozumový suchopár tím emotivním ženským myšlením.

Rozumově to sice nedává smysl, ale my ženatí to známe - žena je tvor, který sice neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane, aby pak řekla, že to vlastně nikdy nechtěla.

4 0
možnosti
Foto

A on Vám někdo brání najmout sál a uspořádat Jarkův koncert pro jeho příznivce?

Kecy a breky, ale skutek utek. Rv

1 0
možnosti

Nevíte, jestli byste na koncert Nohavici šla, ale píšete už druhý blog na jeho obhajobu. Zvláštní... :-P

3 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

J73a36n 82Š54i88k

18. 3. 2022 10:40

Za minulého režimu zakazoval koncerty stát a také kvůli tomu zřizoval různé kulturní komise a schvalovací systémy. Dnes nikdo koncerty nezakazuje. Pouze se někteří pořadatelé nebo vlastníci prostor, kde chce pan Nohavica zpívat rozhodli, že ho tam nechtějí, protože mají své důvody proč. Je to jejich plné právo. Kdybych vlastnil nějaký sál, určitě bych si sám chtěl rozhodnout, kdo tam zpívat bude a kdo ne a třeba takového Landu bych také nechal stát za dveřmi. To ale není žádná censura, ani zásah do svobody pana Nohavici nebo pana Landy. Oni prostě mohou jít tam, kde je pořadatel chce. A je to tak správné. Nebo chcete pořadatelům koncerty nařizovat, jen proto, že to chcete Vy a pan Nohavica? To asi moc se svobodou nemá moc společného, že...Hezký den

9 0
možnosti

Rušení vyprodaných koncertů možná samo o sobě nevyřeší nic.

Je to ovšem zcela jasný postoj, s velkou symbolikou.

A mimochodem, aspoň ji "mistr" vidí i z opačné strany.

5 3
možnosti

Koncert kohokoliv si může pořádat prakticky kdokoliv. Jestli tomu básníkovi ještě jeho slova věříte, prosím. Slova mají doprovázet činy, postoje. Zpívat Vasockého a Okudžavu, přitom se hrbit před masovým vrahem, to už chce kachní žaludek. Zpívejte si s ním pod pódiem.

9 2
možnosti
Foto

Všem? V Česku pořadatelé zrušili koncert jen Alexandrovcům. Ty budete taky hájit? Já nepochybuji, že i oni by měli dnes v Česku vyprodáno, dost lidí má dost silný žaludek....mnoho opravdových fanoušků Nohavica zklamal a ztratil což mu jistě nemusí vadit, na koncertech mu je nahradí politicky angažovaní fanoušci SPD a další "vlastenci". Společné foto Nohavici s Okamurou a Volným mluví celkem za vše. Ortel je mrtev. At žije Nohavica!

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS