Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J38a77n 62Š60i44k

7. 12. 2022 7:35

Přeji Vám brzké uzdravení. Jinak na Vašem místě bych zvažoval pana doktora nazývat tím podstatným jménem, protože stav pacienta se může někdy zhoršit prudce a nečekaně a i výsledky se ukáží jiné během hodin. Mám u sebe i v rodině takové zkušenosti třeba s Covidem. To, že Vám nenapsal hned antibiotika bych považoval spíše za klad. Na druhou stranu, když se Vám stav zhoršil jak popisujete, tak Vás měl chtít vidět hned. Na Vašem příkladu je vidět, jak je důležitý praktický lékař a člověk by si ho měl vybírat (pokud to lze) nejlépe s předstihem a než onemocní a zajímat by se měl i o to, jaký má lékař přístup k prevenci. Jinak ten zvýšený cukr zánětům nepomáhá.... No, a potíž taky trochu je, že my pacienti očekáváme, že doběhneme k lékaři, ten mávne kouzelnickou hůlkou a je vyřešeno. Není. I kdyby Vám napsal hned antibiotika, nemusela by Vám vůbec zabrat a mohlo to být horší. Takže, jestli je Vám teď lépe, buďte ráda. Ano, bude líp :-) Hezký den

1 0
možnosti

Lékařů je málo, jsou přetíženi, navíc nejsou neomylní.

Dnes musí být pacient sám velmi aktivní, aby docílil úspěchu.

Pasivní pacient, zřejmě "zbožné přání" mnoha lékařů, jen čekající na rozhodnutí ošetřujícího lékaře, svému zdraví určitě nepomůže.

2 0
možnosti

Aktivní pacient? S horečkou těžko. To by měl ležet v posteli a potit se.

1 0
možnosti
Foto

No, pokud nemáte zvýšené CRP, tak je podání antibiotik léčebně neindikované. Zda Vám kolegyně na plicním zopakovala CRP zřejmé z článku není. Ale ona virová faryngitida dovede vypadat dosti podobně jako bakteriální zánět mandlí. Proto se dělá ono CRP, eventuálně výtěr z krku na mikrobiologické vyšetření. Přeji Vám brzkou úzdravu.

4 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 25,45
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..