Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Buh miluje vsechny tak lidi, ze je obcas pomorduje.

Ale jeste spis je mu lidske pinozeni (vcetne toho sexualniho) uplne sumak

1 0
možnosti
LK

Na rozdíl od kolegů se do teologických úvah a katechismů pouštět nebudu, neboť k tomu nejsem povolán a z úvah níže vidím, že ani tak 99 % procent diskutujících. Ale spíše řeknu, že duchovní musí umět nalézt hranici mezi intimitou své služby a mediálním světem, aby neztratil důvěryhodnost jako duchovní, jelikož duchovní zejména vede Boží lid k víře, proto jsou kněží více než ostatní vystavení nejrůznějším pokušením, která je mají svést od tohoto úkolu.

0 0
možnosti
Foto

Na tom by i mohlo něco být. Nicméně kroky nás všech vede Bůh, tedy i kroky M. V. Kopecké. Z nějakého důvodu ji vede tudy, nejspíš z toho stejného jako se děje všechno ostatní. Máme otevřít svá srdce.

1 2
možnosti
HH

Otázka je který bůh? Je jich na výběr asi 2000...

0 0
možnosti
Foto

KHB: "Nám je pámbu jako pámbu, jenom když je ňáký, abysme s ním udrželi v respektu sedláky."

1 0
možnosti
Foto

Píšete: "Jako věřící se však cítím trochu zmateně." Já vlastně také, i když trochu jinak. A ptám se. Co tedy uděláme se všemi tedy verši ve Starém a Novém zákoně (ono jich zase tolik není, jak víme), kde se píše o HS intimním styku jako o ohavnosti, potažmo hříchu? Budeme je ignorovat? Zcenzurujeme je? Škrtneme je jako nehodící se? Důvodů pro to jsem v poslední době četl víc než dost. Pak si ale říkám: Dobře. A co z biblického učení, mám na mysli věci principiální, nikoli přikázání dané výlučně lidu Izraele, vyřadíme zítra, pozítří? Nezaznamenal jsem, že by se tímto aspektem věci někdo vážněji zabýval. Zejména ti, kdo se tak lehkovážně staví proti přikázání samotného Boha, případně v Nové smlouvě apoštola Pavla. Není to až příliš troufalé?

3 1
možnosti
JZ

řada věcí už vyřazena byla, například kdesi v Deuteronomii nám Mojžíš praví, abychom sekali ruce dámám, které se pletou do mužských pranic tím, že své manžele popadnou za varlata. Podle mého jde o kanadský žert nějakého starověkého opisovače, a jistě takových žertů bude ve starém i novém zákoně víc

0 0
možnosti
Foto

Podle mého v článku je několik míst nepochopení biblického obsahu. Člověk, který se narodí, přichází s určitým dědictvím jak těla, tak i duše - proto občas vypadá jinak, než na počátku Adam s Evou. Souvisí to s hříchem na počátku, který pak pokračuje na dalších pokoleních - viz Starý zákon. Máme sklony dělat určité věci (katolíci tomu říkají dědičný hřích - "máme to v krvi"), aniž by nás to někdo učil a které nám způsobují škodu. Bible jasně říká, že pokud určitě věci budeme dělat s vědomím, i když Bůh toto jednání označuje hříchem, škodíme sami sobě a před Bohem jednou nemáme šanci, ačkoliv jsme to měli "v krvi". Jak se k tomu postavit, aby člověk jednou před Bohem obstál? Vzít to pod kontrolu a přestat toto praktikovat, dokonce bychom měli být pány nad tím, o čem přemýšlíme. Doporučuji zapřemýšlet nad příběhem Zachea - viz Nový Zákon. "Když jsi kradl, vyrovnej škodu a už nekraď." Činit nad tímto chováním lítost a věřit, že Ježíš přišel, aby zachránil hříšníky. To ale neznamená, že můžeme dělat, co naše pokažená povaha žádá i poté, co Bible jasně říká, že je to hříšné. "Duše, která hřeší, jistě zahyne", - toť je kousek biblického textu. Jde o věčný život.

3 1
možnosti
Foto

B46l35a44n78k15a 82F82a86y

5. 10. 2023 20:42

ze Zacheem problém nemám, ale vůbec bych jeho počínání nesrovnávala s tématem o kterém píšu

1 0
možnosti
Foto

J18a75n 10Š70i18k

5. 10. 2023 20:04

Paní Kopecké se možná světla reflektorů zalíbila, ostatně vydala knihu a k takovému kroku je ego potřeba. To však nic nemění na tom, že hraje svou roli ve sblížení lidí různé orientace mezi sebou a v modernizaci církve, která stejně jako ostatní instituce, modernizaci silně potřebuje. A svou roli hraje dobře, protože ji do ní nasměroval bůh, stejně jako nás ostatní. Díky za článek. Hezký den

12 2
možnosti
PC

Souhlas a velká POKLONA!

Jen málokdo dokáže přehodnotit svůj názor - znovu se nad ním zamyslet a pojmout téma celistvěji (třeba i proto, že dostal odněkud nebo od někoho impuls k širšímu pohledu). Kéž by takových lidí bylo co nejvíce!

6 0
možnosti
Foto

B85l43a74n16k80a 60F52a39y

5. 10. 2023 20:10

děkuju a , co třeba proto, že se o tom zamyslel víc i sám..

1 0
možnosti
Foto

Váš dnešní blog hodnotím vysoko. Je možné, že jste některé věci přehodnotila, což je milé a úlevné.

5 0
možnosti
JP

Bůh nemohl stvořit homosexuály , stvořil pouze muže a ženu a nazval je člověkem a pozehnal jim a řekl - plodte se mnozte se a naplnte zemi. A stali se jedním tělem . ( volné parafrázováno) . Máme od nej tělo - úžasný výtvor - jenom lidská ruka - co všechno s ni umíme dělat - dokonce i po rukách chodit - ale soravne je chodit po nohách . To ze existuje i jiná možnost jak si dopřát extáze než je penetrace ( a muž i žena jsou tady taky úžasné krasne kompatibilní ) neznamená ze to budeme dělat . Představte si remeslnika , který by zasroubkvaval šroub do hmozdinky priborovym nožem . No možná by to zvládl - ale byl by to znak toho , ze je to odborník a tahkle to má být ?

Ale mate pravdu soudit bude Bůh . Jak ? Trochu to už nastínil v minulosti, co si o tom mysli. A miluje nás všechny - proto za nás zemřel jeho syn, abychom mohli bez minule zátěže začít žít lépe a případně pokud klopytneme, abychom mohli vstát a nemuseli se bat ze to je nafurt . Nicméně jak po tom vztyku žít je jasné - obléci si novou osobnost .

1 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 32,35
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..