Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P92e10t69r 46S26k78á95c90e68l

11. 10. 2023 22:11

Každý můžeme a vlastně máme jiný názor. Ale jde o přesvědčení, v případě GLBT o logický fakt, že tato vrstva lidí nezajistí reprodukci lidstva a její chování se bohužel přesně shoduje s jednáním lidí ve společnostech /říších, které dospěli ke krachu. Zmizeli z povrchu zemského. Pokud se mýlím, vyvraťte události v Pompejích, Sodomě-Gomoře, aj. Takže položme se na otázku - tohle chceme?

0 1
možnosti

P59e13t24r 43S82k10á19c72e81l

8. 10. 2023 22:00

Ale já si prostě nedokážu představit, že když věřím, že nás stvořil Pán Bůh a jedny jako heterosexuály a druhé postě jinak

Zdroj: https://blanka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=807268

------------------------------------

Pro GLBT je tohle zkouška a jak vidno, málokdo obstojí. Právě věřící by měli zpozornět: "Nemylte se: Ani smilníci, ani modláři, ani cizoložníci, ani nemravní, ani samcoložníci (GLBT), ani zloději, ani lakomci, opilci, utrhači, lupiči nebudou mít účast v Božím království" » 1 K 6:9-10 (Zápas o duši č.100 "Křesťan na hromádce", str.19 na http://www.reformace.cz).

0 0
možnosti

O vztahu Boha k homosexuálům nikdo nic neví.

Bible homosexualitu ani heterosexualitu nezná, a proto se k nim nikde nevyjadřuje: existence sexuální orientace je známa až od počátku 19. století.

Bible se vyjadřuje dvěma větami pouze k sexu muže s mužem, který přikazuje potrestat smrtí. Ty věty tam napsal bůhvíkdo, bůhvíkdy a bůhvíproč. Představa, že by je napřed konzultoval s Bohem, je absurdní.

Evangelia tohle téma nezmiňují vůbec - Ježíš je podle všeho nepovažoval za nic, co by stálo za řeč.

x

Knihy Leviticus a Deuteronomium obsahují ne deset, ale stovky nejrůznějších přikázání, z nichž velká část se už dávno nedodržuje. Za sex muže s mužem už nejméně tři sta let křesťané nepopravují, ač jsou tím podle Bible povinováni. OK - nepopravují, ale nikdo nikdy nevysvětlil, proč i nadále trvají na těch arogantních hloupostech o ohavnosti.

Z Mojžíšova Desatera si ovšem udělali trhací kalendář. Nejenže jedno z přikázání úplně vyškrtli, ale většinu dalších všichni porušují, kdykoliv se to hodí a jak je třeba. Nezabiješ, nesesmilníš, nepokradeš, nepromluvíš křivého svědectví, nepožádáš manželky bližního svého, aniž požádáš statku jeho: to si snad už sám Mojžíš musel dělat srandu, kdyby měl smysl pro svobodný humor, který se ovšem u náboženských celebrit vyskytuje jen vzácně a sporadicky. - Proč máme dál trvat na "ohavnosti" stejnopohlavního sexu, když nám všichni jeho vyznavači shodně potvrdí, že na něm nic ohavného neshledávají, a když ti, kteří ho odmítají nebo je nepřitahuje, nemají právo ani možnost hodnotit kvality něčeho, co nikdy neprožili? - To je nejspíš i případ těch anonymních biblických bludů.

x

Proto dnes s emancipací homosexuálů čím dál větší počet církví a duchovních žehná stejnopohlavním partnerským svazkům, čemuž by osobně nebránil ani papež František: první a jediný z papežů, který kdy projevil odvahu k pranýřování a kritice odvěkého katolického pokrytectví.

O tom, že Bůh odsuzuje homosexuály, nemáme ani jediné věrohodné svědectví. Je to jen bohapustá lež. &#

0 0
možnosti
Foto

B77l45a94n80k50a 32F85a49y

7. 10. 2023 17:21

píšete to zajímavě, jenže já jsem dnes četla, že Papež sice chce nějak žehnat stejnopohlavním párům, ale že oficiální stanovisko katolické církve stále je , že homosexualita je hřích a není možné, aby církev akceptovala, tedy žehnala stejnopohlavnímu manželství, ale jen svazku mezi mužem a ženou..

0 0
možnosti
Foto

Bibli jsem četl a právě proto nemohu být nikdy věřícím... ale to je jiná kapitola...

Pro zamyšlení...

Na archu byl vzat PÁR každého druhu, pro zachování druhu jako takového - to homosexuálové asi nezvládnou...

Milujte se a množte se - opět trochu problém pro homosexuály...

Já proti homosexuálům nic nemám, ale nikde v bibli není psáno, že je Bůh s homosexualitou v pohodě. Ba právě naopak...

1 0
možnosti

Pokud je mi známo, žádného člověka kromě své rodiny Noe na Archu nevzal. A neví se nic o tom, jestli ve své rodině měl nebo neměl nějaké homosexuály - za časů potopy tenhle pojem neexistoval, a proto nikdo neměl šanci je rozpoznat.

Z hlediska zachování druhu to bylo úplně jedno, jelikož homosexuálové se vždycky množili úplně stejně jako ostatní. Až do poloviny 20. století po celé předchozí tisíce let všichni homosexuálové zakládali standardní rodiny, a většina to dělá ještě i dnes.

Sex není překážkou rozmnožování, jelikož není ani jeho zárukou.

K rozmnožování nás příroda všechny vybavila dokonale a beze zbytku. Sexuální orientace na zachování rodu nemá sebemenší vliv.

Sex není dílem přírody, ale výhradním produktem lidské kultury - příroda ho nevytvořila, nezná a k ničemu nepotřebuje.

0 2
možnosti

Bůh možná stvořil hetero ale logicky ty homo má na svědomí ten druhej😈

0 1
možnosti
Foto

B46l88a49n43k24a 50F11a45y

7. 10. 2023 17:23

No to je pěkný nesmysl..

0 0
možnosti
Foto

Krok 1: omluvit si smilstvo. Hotovo. Je to normální.

Krok 2: omluvit si krádeže. Má hlad, je to v pořádku. Hotovo. Je to normální.

Krok 3: omluvit si vraždu. Zabijí přece ve jménu dobra. Hotovo. Je to normální.

Krok 4: hřích není. Bůh není. Nic není. Můžeme si dělat co chceme. Hotovo. Je to normální.

Sranda, jak se zase historie vrací zpátky na začátek.

0 0
možnosti
Foto

B74l80a13n98k69a 23F24a50y

7. 10. 2023 9:13

přečtěte si pár mých komentářů dál..

0 0
možnosti

J92i36r54i 56T98i69c10h34y

6. 10. 2023 18:17

21. stoleti a pri om se tu stale omylaji nejruznejsi nabozenske vymysly a nsmysly.

1 1
možnosti

Ne, protoze neexistuje, a kdyby existoval, tak by musel byt take homosexual, aby je mel rad...

jeste sem neslysel aby heterak miloval homosexuala

0 2
možnosti

Že jste o tom ještě neslyšel, nikterak nedokazuje, že se to nemůže stát.

Znal jsem člověka, který se v jednadvaceti letech zamiloval do homosexuála, a žil s ním tři roky ve společném bytě v regulérním mileneckém vztahu. Všem na očích, bez skrývání a bez předstírání.

Skončilo to, když se zamiloval do své budoucí manželky, se kterou pak založil rodinu, a zplodil s ní dvě děti.

Po celý další život už nikdy na sex s mužem neměl sebemenší pomyšlení.

x

Velký počet heterosexuálů příležitostný homosexuální styk neodmítá, a někteří ho dokonce cíleně vyhledávají, protože jim poskytuje jedinečné zážitky, které žena nabídnout nemůže.

Z této známé skutečnosti těží i specifický druh homosexuálů, který jeví zájem výhradně o heterosexuální partnery, zatímco ti homosexuální ho vůbec nepřitahují.

0 0
možnosti
Foto

Respekt k víře či nevíře, pokud je aplikovaná výlučně na jejího nositele a jeho spirituální anebo rozumový rozvoj. Jakmile se osobní názory a postoje ale začínají projevovat tendencí zasahovat do práv jiných lidí, je něco špatně.

3 0
možnosti
Foto

Bůh miluje i paní autorku, kupodivu.

2 0
možnosti
Foto

B92l32a60n21k97a 91F86a15y

6. 10. 2023 13:19

Díky Pane, to si vážně cením..

0 0
možnosti
  • Počet článků 399
  • Celková karma 27,68
  • Průměrná čtenost 3894x
 

Jsem věřící písničkářka, textařka, skladatelka a klavíristka. Vystudovala jsem magisterský obor sociální  a mediální komunikace a hru na klavír. 

blankafay.cz | písničkářka, textařka a klavíristka..